Hem / Egna nyheter / Coronaviruset - information och riktlinjer

Coronaviruset - information och riktlinjer

Coronaviruset påverkar idrottsrörelsen, vi rekommenderar att man följer Riksidrottsförbundets information som uppdateras löpande.

 RF-SISU Västra Götaland vidtar extra försiktighetsåtgärder för att förhindra spridning av coronaviruset - vilket påverkar medarbetare och verksamhet. 
(Nedanstående gäller till den 30 april eller tills annat beslut meddelas.)

Riktlinjer för möten/aktiviteter vi arrangerar (med externa deltagare)
- Möten med fler än 25 deltagare avbokas eller genomförs i digital form.

- Möten med färre än 25 deltagare kan genomföras efter samråd med deltagarna. Genomförs mötet erbjuds möjlighet till digital närvaro om det finns möjligheter för det.

Möten/aktiviteter med annan part som arrangör
- Beslutet om genomförande av mötet eller aktiviteten tas av arrangören själv (t.ex. gäller det för lärgrupp som en förening själv håller i – även om vi juridiskt är arrangör.)

- Vid möten med fler än 25 deltagare gäller att vi inte ska delta.

Hur ska man som förening gå tillväga? Vad är det som gäller? Vad ska man tänka på?
Idrottsföreningar som har frågor angående coronavirusets påverkan på den egna verksamheten hänvisas till respektive förbund. Samma gäller Specialdistriktsförbund (SDF). Var och en tar sina egna beslut. RF-SISU Västra Götaland kan tyvärr inte vara rådgivande i detta.

Följ Riksidrottsförbundets sida med den senaste informationen och vanliga frågor om coronaviruset och hur det påverkar idrottsrörelsen. Sidan uppdateras löpande. 

LÄS MER: Corona och idrottsrörelsen