Hem / Vi arbetar med / Barn- och ungdomsidrott / Samsyn Västmanland

Samsyn Västmanland

Idag väljer många barn idrott redan i tidig ålder, många byter förening redan som barn och är rädda för att få stå över matcher och cuper på grund av missade träningstillfällen. Dessutom upplevs vinter- och sommaridrotterna krocka allt mer, samtidigt som pressen blir större från föräldrar och ledare. En negativ trend som RF-SISU Västmanland vill bryta.

Genom ”Samsyn Västmanland” har några av länets specialdistriktsförbund därför beslutat att ännu tydligare bedriva idrottsverksamhet utifrån ett barn- och ungdomars perspektiv.

Tanken är att dubbelidrottande ska vara naturligt och att ingen ska tvingas välja idrott i tidig ålder. Överenskommelsen gäller barn t.o.m. 15 års ålder och idrotterna fotboll, handboll, ishockey, innebandy och bandy.

Genom ”Samsyn Västmanland” finns även en naturlig mötesplats för att diskutera barn- och ungdomsidrott i länet. Målsättningen är att varje år bjuda in till en större mötesplats med Samsyn Västmanland i fokus.

Bandyförbundet Distrikt Mellansverige, Västmanlands Ishockey-, Västmanlands Fotbolls-, Mellansvenska Handbolls- och Västmanlands Innebandyförbund har nu kommit överens om att följa dessa riktlinjer. Tanken är att ”Samsyn Västmanland” på sikt ska följa med även högre upp i åldrarna och sträcka sig över ännu fler idrotter.

Läs mer om Samsyn Västmanland

Informationsblad om Samsyn Västmanland hittar du här. 

Här hittar du en folder med information och riktlinjer om Samsyn Västmanland