Hem / Vi arbetar med / Antidoping

Rent spel i Västmanland

Rent spel är en självklar del i idrottens värdegrund Idrotten vill och innefattar bland annat en idrott fri från doping.

Rent spel betyder att den som vinner kan glädja sig över en schysst seger, att förloraren kan känna sig trygg i att ha förlorat i ärlig kamp och att åskådaren kan njuta av idrottsprestationen, förvissad om att resultatet inte är en följd av förbjudna medel och metoder.

Utbildning

Utbildning är en avgörande del i det förebyggande antidopingarbetet och bör ske i alla led inom idrotten. Vi på RF-SISU Västmanland erbjuder idrottsföreningar utbildning i antidopingarbetet, utbildningen kan rikta sig till styrelser, ledare och/eller aktiva. Hör av er till oss om ni är intresserade av att genomföra en utbildning i er förening så hittar vi ett upplägg som passar era behov.

Ett annat bra sätt att utbilda sig är att använda webutbildningarna:

www.renvinnare.se - En e-utbildning riktad till idrottsutövare och ledare.

Vaccinera Klubben - Ett utbildningsupplägg där föreningen tar fram en antidopingplan med förebyggande åtgärder och en beredskap för att kunna möta akuta situationer som dopingfall eller misstankar om doping.

Vill du som ledare prata antidoping med dina aktiva finns lärgruppsmaterialet Antidopingsnack 

Frågor om dopingkontroller, dispenser, kosttillskott och mediciner?

Frågorna inom antidopingområdet kan vara många. RF- SISU Västmanland finns för att hjälpa er och det går alltid att ringa oss med era funderingar.

Mer om antidpoing