Fritidsbanken

Fritidsbanken är som ett bibliotek, men med sport- och friluftsartiklar istället för böcker. Här kan du låna allt från fotbollar och inlines till metspön, eller varför inte en komplett alpinutrustning? På Fritidsbanken finns det tusentals prylar att välja mellan och allt är skänkt av personer som inte längre använder dem.

Alla får låna - allt är gratis

Alla får låna på Fritidsbanken, oavsett ålder, kön, eller socioekonomisk status. Vem man är spelar ingen roll, för alla har rätt till en aktiv fritid. Vill man testa att utöva en idrott i förening kan det vara en bra idé att låna utrustningen som behövs innan man vet om man vill fortsätta. Fritidsbanken hjälper också gärna till att förmedla kontakt mellan låntagare och förening för dem som visar intresse för att utöva en viss idrott.

Prova olika idrotter utan att köpa nytt

Förutom att sänka tröskeln till spontanidrott och göra det möjligt att prova många olika idrotter är Fritidsbanken bra ur ett klimatperspektiv. Utrustning som blivit urväxt, eller bara samlat damm får nytt liv. Skridskor slipas, skosnören byts ut och skidor vallas för att hålla längre och vara attraktiva att låna.

Hitta din närmaste Fritidsbank

Fritidsbanken finns i hela landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. I Västmanland finns sju Fritidsbanker; Arboga, Fagersta, Kungsör, Köping, Sala, Surahammar och Västerås.

Gå in på fritidsbanken.se för att hitta din närmaste butik.