Hem / Vi arbetar med / Aktuella projekt och satsningar

Aktuella projekt och satsningar

Här kan du läsa mer om aktuella projekt och satningar som genomförs av, eller i samarbete med, RF-SISU Västmanland.

#rörelsepepp

Ett nytt koncept från RF-SISU Västmanland där vi tillsammans med Patrick Rapp, personlig tränare på Sport Performance Center, skapar större förståelse för varför vi tränar olika saker och varför vi behöver alla delar dels för att må bra och för att bli bättre på vår idrott. Här hittar du filmklipp på övningar samt frågor och svar.

Läs mer om #rörelsepepp

Rörelsesatsning i skolan

Alltför många barn och unga sitter stilla. RF-SISU Västmanland har som uppdrag att göra en satsning för mer rörelse i skolan. Rörelsesatsning i skolan syftar till att öka den grundmotorikska förmågan hos barn och unga så att steget vidare till idrottsrörelsen blir enklare. Dessutom förbättras folkhälsan, välbefinnandet och skolresultaten.

Läs mer om Rörelsesatsning i skolan

Skyhöga favoriter

Skyhöga favoriter är ett välgörenhetsinitiativ som stödjer barn och ungdomar i Västmanland som vill idrotta men som kanske inte har råd att göra det fullt ut utan ekonomiskt stöd.

Läs mer om Skyhöga favoriter

Fritidsbanken

Alla får låna - allt är gratis. Läs mer om Fritidsbanken och var du hittar din närmaste Fritidsbank.

Läs mer om Fritidsbanken

#idrotthjärtakultur

Vi på RF-SISU Västmanland ser kultur som ett självklart redskap i vårt stöd till idrotten. Detta då vi vet hur mycket Idrott och kultur verkligen ”hjärtar” varandra - hur lika vi är, hur många vi når och så många fördelar vi kan dra av samverkan. Och vi vill ju samma sak – att människor ska må bra!

Läs mer om #idrotthjärtakultur

Good Enough

Good Enough är ett initiativ med målet att unga ska känna att de är alldeles Good Enough precis som de är. Ett projekt som nu har blivit en utbildningen för att stärka mentala muskler. Målgruppen är ungdomar mellan 13- 20 år.

Läs mer om Good Enough