Hem / Egna nyheter / Stora Ekeby fångades under en dag i idrottsrörelsen

Stora Ekeby fångades under en dag i idrottsrörelsen

Varje dag, året om går barn, ungdomar och vuxna till träningen eller tävlingen för att uppleva glädje och gemenskap, utmana sig själva och andra och för att vara en del av någonting större. I oktober 2020 fångades en helt vanlig dag i idrottsrörelsen för att visa mångfalden och vad idrotten betyder för så många av oss.

Tillsammans med fotografer från Bildbyrån besökte samtliga RF-SISU distrikt runt om i hela landet olika idrottsföreningar och tog del av deras aktiviteter. En av föreningarna var Stora Ekeby Ridklubb, där vi tillsammans med deras killgrupp fick ta del av en ridlektion och stallhänget före och efter. Ett år senare åker vi dit igen, för höra deras tankar om satsningen, visa bilder och bjuda in till vernissage.

- Vi har en fantastiskt fin verksamhet som vi är väldigt stolta över att visa upp, berättar Cecilia Esseen ridskolechef på Stora Ekeby Ridklubb.


Cecilia Esseen, ridskolechef Stora Ekeby Ridklubb.

Vernissage i mangelboden

Förra året hängde regnmolnen tunga, men nu är det i stället solen som välkomnar oss en kylig men vacker oktobermorgon. Platsen som är vald för de vackra fotona är gårdens mangelbod. Det sprakar i den tända brasan och genom rummens vackra fönster lyser solen på dagens stjärnor, som snart ska pryda väggarna.

- Det känns kul att få visa upp och bjuda in killarna till det här tillfället. Ridning är en idrott som domineras av tjejer. Stora Ekeby Ridklubb, Västmanlands största ridsportförening, är därför extra stolta att vi fått visa hela idrotts-Sverige den killgrupp som har ridit hos oss varje vecka.

På bordet i mitten står bubbelricka och välkomnar besökarna. Hedersgäster är såklart de killar som medverkar på bilderna med sina favorithästar. Vi frågar dem hur det var att vara med i satsningen. Alla tyckte att det var roligt och känner sig stolta över sina bilder.

- Jag gillar bilderna för det ser ut ungefär som det brukar göra när vi rider. Det är fina bilder, men ibland när fotografen tog bilderna var han nästan i vägen. Han kanske inte var så hästvan, säger en av killarna med ett leende.


Foto: Adam Wrafter, Bildbyrån

Det bästa är att lära sig mer och att det går fort

Stoltheten märks i rummet där både föräldrar, andra anhöriga och representanter från Stora Ekeby Ridklubbs styrelse berömmer fotografens insats. Några av killarna tar även selfies tillsammans med sina inramade bilder.

Vi passar såklart på att fråga vad som är allra bäst med ridsport.

- Det bästa med att rida är att lära sig mer och att det går fort. Det ser man att det gör på bilden där säger killarna och pekar på en av tavlorna.

Vi på RF-SISU Västmanland skänker tavlorna som en gåva till Stora Ekeby Ridklubb som tack för deras medverkan och ser det som en naturlig ny del av #idrotthjärtakultur.


Foto: Adam Wrafter, Bildbyrån

Vill du veta mer?

Är du nyfiken på att se alla bilder från dagen hittar du dem på endagidrott.se

Vill du veta mer om #idrotthjärtakultur kontakta Sofia Lyckman, RF-SISU Västmanland This is a mailto link

Vill du veta mer om Stora Ekeby Ridklubb hittar du deras webbplats här

Bilderna på tavlorna från Stora Ekeby Ridklubb är fotograferade av Adam Wrafter, Bildbyrån.

Fakta om en dag i idrottsrörelsen:  

Riksidrottsförbundet ansvarar för satsningen En dag i idrottsrörelsen tillsammans med RF-SISU distrikten runt om i landet. Bildbyrån och Folkspel är samarbetspartners.