Hem / Egna nyheter / "Som läget är nu känns det här extra viktigt "

"Som läget är nu känns det här extra viktigt "

Årets säsong fick ett abrupt slut när slutspel stoppades och cuper ställdes in samtidigt som cronapandemin tog ett allt stadigare grepp om Sverige. Dessutom avslutades innebandyträningarna inomhus allt enligt rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Men istället för att säga tack och hej för säsongen valde Västerås IBS Ungdom en annan väg. ”Som läget är just nu känns det extra viktigt att killarna känner ett socialt sammanhang och har lite rutiner”, konstaterar en av tränarna.

Glada skratt och skrapande ljud av innebandyklubbor mot asfalten. Solens strålar värmer ännu under den ljumma aprilkvällen och uppslutningen är stor. På asfalten utanför den nya innebandyarenan på Rocklundaområdet har Västerås IBS pojkar födda 2002-2005 samlats för dagens träning. För bara några veckor sedan skulle det ha varit pampig invigning av den nya arenan men coronasmittan har skjutit öppningen på framtiden. Det är helt enkelt en annorlunda vår, där förmågan att ställa om och hitta nya vägar är viktigare än någonsin.

Ställer om - inte in 

Istället för att träna inne i hallen tränar innebandykillarna utomhus två gånger i veckan, allt för att följa råd och rekommendationer kopplade till Covid -19. 

”Vi blandar cirkelfys och innebandy för att hålla igång men även för att träffas och få det sociala umgänget som är nog så viktigt. Idag har vi flyttat ut en innebandysarg och ställt ut den utanför arenan, en uppskattad lösning” säger tränarna.


”Det går att både köra teknik och matchliknande spel även om kvalitén inte blir den bästa alla gånger. Vi har kul i alla fall", säger en av spelarna med ett skratt.


”Det gäller att vara kreativ och se möjligheter istället för hinder”, fyller en annan av spelarna i innan han glatt tränar vidare.

Hur gör du och din förening?

Hur gör din förening? Hur ställer ni om er verksamhet? Tipsa oss på RF-SISU Västmanland

This is a mailto link

Tagga gärna #idrottspepp när ni lägger upp egna goda exemepl i era kanaler. Så försöker vi fånga upp det så gott det går.

Här hittar du mer information, råd och rekommendationer kopplat till idrottsrörelsen och coronaviruset