Hem / Egna nyheter / Restriktionerna förlängs

Restriktionerna förlängs

Regeringen meddelade idag att gällande begränsningar ligger kvar. För idrotten innebär det fortsatt stopp för tävlingar och matcher. Yrkesmässig idrott kan tävla och spela matcher – men utan publik.

Med anledning av smittläget har Folkhälsomyndigheten i en hemställan till regeringen begärt att planerade lättnader i begränsningsförordningen, om bland annat publikantal på arena och deltagarantal vid lopp, ska flyttas fram. Idag meddelande regeringen att restriktionerna förlängs.

Nu gällande restriktioner som förlängs

  • Max åtta deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, såsom idrottsevenemang med publik enligt pandemilagen. Särskilda begränsningar finns för gym, idrottsanläggningar och badhus som är öppna för allmänheten. 
  • Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd tillåter smittsäker träning för alla. För de som är födda 2001 och tidigare gäller om möjligt utomhus.
  • Idrottsrörelsen bör avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott. Detta gäller alla åldersgrupper.
  • Regeringen vädjan att verksamhet som inte är nödvändig och som drivs av stat, region och kommun hålls stängd. Kommunala gym, idrottsanläggningar och badhus omfattas inte av detta.

Kommuner och regioner kan fatta och fattar andra beslut än ovan restriktioner beroende på lokala smittläget. Därför kan restriktioner variera mellan kommuner.

Läs mer om vad som gäller för idrotten i Västmanland här