Hem / Egna nyheter / Prova olika aktiviteter under Idrottens dag

Prova olika aktiviteter under Idrottens dag

Den 30 september och 1 oktober genomförs Idrottens dag i Västerås. Lördagen den 1 oktober är en öppen dag dit alla som vill är välkomna för att prova olika idrotter och aktiviteter på Lögarängen i Västerås.

Fredagen den 30 september arrangerar Riksidrottsförbundet Idrottens dag i skolor över hela Sverige. Det är en del av European School Sports Day, som genomförs tillsammans med skolbarn över hela Europa. Tillsammans står vi upp för alla barns rätt till idrott och hälsa. Dagen efter, den 1 oktober, välkomnar vi till en öppen Idrottens dag dit alla är välkomna för att möta idrottsföreningar och prova massor av idrotter och aktiviteter.

Datum, tid och plats

30 september kl. 9.00-12.00
Prova på dag i samverkan med tio skolor i Västerås för elever i årskurs 5. Ej öppen för allmänheten.

1 oktober kl. 11.00-14.00 
Kostandsfri prova på-dag för alla. Ta med familj och vänner till en inspirerande dag med rörelseglädje i fokus. Lördagen den 1 oktober finns bland annat följande idrotter och aktiviteter att prova: basket, brottning, boule innebandy, klättring, segling, orientering, mölkky, aktiviteter med Friskis&Svettis. På plats finns representanter från idrottsföreningar och RF-SISU Västmanland.

Idrottens dag genomförs  på Lögarängen i Västerås.  

Mer information kommer längre fram.

Vid frågor kontakta

Tobias Fahlén
Projektledare Idrottens dag, RF-SISU Västmanland

This is a mailto link