Hem / Egna nyheter / Populär inkluderingssatsning hos Arboga Ryttarsällskap

Populär inkluderingssatsning hos Arboga Ryttarsällskap

Hos RF-SISU Västmanland kan föreningar söka stöd för att arrangera kostnadsfria lovaktiviteter för barn och unga. En inkluderingssatsning som även innehåller en ledarutbildning och där ett 50-tal föreningar medverkat det senaste året.

Arboga Ryttarsällskap är en av Västmanlands idrottsföreningar som deltar i RF-SISU Västmanlands inkluderingssatsning kallad Winter 21. Föreningen anordnar kostnadsfria aktiviteter för barn mellan 7-16 år med syftet att nå nya målgrupper och erbjuda en aktiv fritid.

- Aktiviteterna är populära, fyllda av glädje och det blir alltid fullbokat. Alla tycker att hästarna är vackra och fina djur, berättar Nissa Gustafsson som är ridskolechef.

Diskussioner om allt från skolan till krig

Arboga Ryttarsällskap erbjuder uteritt, tolkning (pulka efter häst) och working equitation, som är ett samarbeta med hästen för att lösa olika övningar. Förutom ridning ingår gemensam fikastund utomhus samt att träna hästtermer på olika språk.

- Både tjejer och killar deltar i verksamheten och diskussionerna handlar om allt från sömnsvårigheter, krig, resor, vänner och fröknar i skolan till om hästen Virabella ska gifta sig med någon av hästarna Madtlock eller Simba, konstaterar Nissa och fortsätter

- Glädjen hos deltagarna ger värme och energi till ledarna.

Vill öppna upp och göra det enklare

Språket utmanar ledarna som får lära sig att använda kroppsspråk och mer förklarande ord för att alla ska förstå. En erfarenhet som upplevs som positiv och lärorik. Förhoppningen är att de möten som sker inom idrottsföreningen ska öppna upp och göra det enklare för deltagarna att umgås eller ta kontakt i exempelvis skolan eller i andra sammanhang.

- Det är nyttigt för alla att träffa olika kulturer. En dröm vore att ha mer regelbundenhet och personlig kontakt med deltagarna, iallafall de i tonåren, som skulle kunna vara än mer delaktiga i satsningen, avslutar Nissa.

 

Är du och din förening intresserad av att starta kostnadsfria lovaktiviteter med stöd av RF-SISU Västmanland? Hör av dig till oss så kan vi tillsammans bidra till fler barn får meningsfulla skollov.