Hem / Egna nyheter / Klart med ny verksamhetschef för Idrott och samhälle

Klart med ny verksamhetschef för Idrott och samhälle

En ny verksamhetschef är utsedd för RF-SISU Västmanlands verksamhetsområde Idrott och samhälle. Vi säger varmt välkommen till Helena Hagberg.

Idrott och samhälle är ett av RF-SISU Västmanlands verksamhetsområden där huvuduppdraget är att samarbeta med kommun, Region, Länsstyrelse och andra för idrotten viktiga samhällsaktörer. Inom verksamhetsområdet ligger även uppdrag kopplat till bland annat inkludering, rörelsesatsning i skolan samt barn- och ungdomsidrott. Det är nu klart vem som blir ny chef för verksamhetsområdet och vi säger varmt välkommen till Helena Hagberg som lämnar posten som regionråd och gruppledare för Liberalerna i Region Västmanland och sina politiska uppdrag för att anta nya utmaningar. Helena har en gedigen bakgrund och erfarenhet inom idrottsrörelsen generellt och parasport och ridsport i synnerhet. 

-Jag ser fram emot att få vara med och bygga upp denna nya verksamhet inom den västmanländska idrottsrörelsen, där jag tror att mina kunskaper och erfarenheter kan göra stor nytta, säger Helena Hagberg.

- Jag har haft tio fantastiska år inom landstinget och sedermera Region Västmanland. Men nu är det dags för mig att anta nya utmaningar.

Kristin Stenman, distriktsidrottschef i Västmanland säger så här om rekryteringen:

- Vi är jätteglada att stärka vårt team med Helena. Vi ser verkligen fram emot att hon kan påbörja sitt arbete hos oss där hon särskilt kommer bidra med att profilera och utveckla vårt arbete med idrotten i samhället. Helenas bakgrund inom Region Västmanland gör att hon har en bred förankring i hela länet och en expertkunskap inom folkhälsofrågor.

Exakt startdatum är ännu inte klart, men förhoppningen är att Helena Hagberg kommer kunna smyga igång sitt uppdrag under våren. 

För mer information kontakta:
Distriktsidrottschef  
Kristin Stenman
070-2748487