Hem / Egna nyheter / Ge alla barn möjlighet till idrott och gemenskap!

Ge alla barn möjlighet till idrott och gemenskap!

Idag, måndagen den 3 maj, startar en insamling på initiativ från Lokala Hjälpen och Skyhöga favoriter med målet att ge alla barn möjlighet till idrott och gemenskap!

Många ledare vittnar om att allt fler barn och ungdomar tvingas sluta idrotta på grund av ekonomiska skäl. Dessutom idrottar färre barn och unga nu än innan coronapandemin. Därför startas en insamling för att sänka de ekonomiska trösklarna in i idrottsrörelsen.

Sommarinsamling den 3 maj - 15 augusti

Bakom initativet står Lokala Hjälpen, som tidigare bland annat har har genomfört en julinsamling till förmån för ekonomiskt utsatta barnfamiljer. Målet med sommarinsamlingen, som pågår den 3 maj- 15 augusti 2021, är att skapa förutsättningar så att alla barn och ungdomar som vill idrotta, ska kunna göra det – oavsett ekonomiska förutsättningar. 

Skyhöga favoriter

De pengar som samlas in används för att stötta välgörenhetsinitiativet Skyhöga favoriter. Initiativet som administreras av RF-SISU Västmanland, stödjer barn som vill idrotta men som utan ekonomiskt stöd kanske inte har möjlighet att göra det fullt ut. Hos Skyhöga favoriter kan föräldrar till barn mellan 7 och 15 år ansöka om idrottsstöd på 750 kr.

Dessa pengar används sedan till en av följande saker:

  • Delbetala medlemsavgift
  • Delbetala cup- eller tävlingsavgift
  • Köpa idrottsutrustning

Gör en samhällsinsats - vinn en lagbuss!

Insamlingen är en möjlighet för alla att göra en lokal samhällsinsats genom att stötta idrottande barn i Västmanland. Gå in på Lokala Hjälpens insamlingssida. Välj själv om du vill betala via Swish eller betalkort. 

För lag och träningsgrupper finns det en extra utmaning. Starta en insamling till barn som behöver ekonomiskt stöd för att kunna idrotta. Det lag eller den träningsgrupp som samlar in mest pengar vinner en egen lagbuss! Dessutom kommer alla lag som deltar i insamlingen vara med i en utlottning av:

  • Besök på Prison Island för hela laget (3 lag)
  • En fartfylld helg på Västeråsgården för hela laget (1 lag)

Läs mer om tävlingen och hur insamlingen för lag och träningsgrupper fungerar här

I samverkan med RF-SISU Västmanland vill Lokala Hjälpen och Skyhöga favoriter sänka trösklarna så att fler kan ta del av idrotten, glädjen och gemenskapen. Visst vill du vara med och bidra?