Hem / Egna nyheter / Förbud för större evenemang

Förbud för större evenemang

Under onsdagen fattade regeringen efter förslag från Folkhälsomyndigheten beslutat om att allmänna sammankomster med över 500 personer förbjuds. Förbudet gäller hela landet och tills vidare.

Regeringens beslut om förbud kommer efter Folkhälsomyndighetens förslag (hemställan) med anledning av tisdagens höjda risknivå för spridning av coronavirus i Sverige. Åtgärden ska bidra till att minska smittspridningen i samhället. Justitieminister Morgan Johansson (S) underströk på onsdagens presskonferens att det inte handlar om en rekommendation, utan ett skarpt beslut. Den som bryter mot det riskerar böter eller till och med fängelse.

Regeringsbeslutet innebär att det från och med torsdag 12 mars och tills vidare i hela Sverige blir förbjudet att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 deltagare. Större idrottsevenemang, konserter, mässor och liknande kommer alltså inte få arrangeras.

RF-SISU Västmanland följer aktivt utvecklingen gällande coronaviruset covid-19 och vidtar de åtgärder som krävs. Vi tar del av Folkhälsomyndighetens information och arbetar enligt Riksidrottsförbundets rekommendationer. Vi återkommer därför med information löpnade.