Hem / Egna nyheter / En dag i idrottsrörelsen från soluppgång till solnedgång

En dag i idrottsrörelsen från soluppgång till solnedgång

På lördag händer något unikt. Ett 20-tal av Bildbyråns fotografer kommer besöka idrottsföreningar över hela Sverige, varav två i Västmanland, för att dokumentera en dag i idrottsrörelsen. Bilderna ska bli en fotoutställning som visas våren 2021.

- Varje dag, året om går över 150 000 personer - barn, ungdomar och vuxna - till träningen eller tävlingen för att uppleva glädje och gemenskap, utmana sig själva och andra och för att vara en del av någonting större. Nu vill Riksidrottsförbundet tillsammans med RF-SISU-distrikten runt om i landet fånga en dag i idrottsrörelsen för att visa mångfalden och vad idrotten betyder för så många av oss, berättar Anette Fransson, kommunikatör på RF-SISU Västmanland.

Under dagen kommer både träning och tävling, bredd och elit, ung som äldre att finnas med. I Västmanland får två föreningar chansen att visa upp sin verksamhet. Det handlar om Stora Ekeby Ridklubb samt Mälarstadens Konståkningsklubb. 

- Det känns oerhört roligt att vi är en av de utvalda föreningarna som får vara med om det här och ser med spänning fram emot lördag, berättar Anna Iderbring Johansson från Mälarstadens Konståkningsklubb.

- Det är häftigt att en fotograf kommer och dokumenterar vår träning, det ska bli så kul att få visa upp vår verksamhet.

Maria Dellham är ordförande i Stora Ekeby Ridklubb:

- Ridning är en idrott som domineras av tjejer. Stora Ekeby Ridklubb, Västmanlands största ridsportförening, är därför extra stolta att vi får visa hela idrotts-Sverige att klubben har en ’killgrupp’ som rider varje vecka.

 

Fotograferna kommer att ha stor frihet att själva tolka det de upplever, vilket senare kommer att bli en fysisk och digital fotoutställning. Många av bilderna kommer att laddas upp direkt på en hemsida där det ska gå att följa fotografernas gemensamma resa genom landet.

 

- Idrottsrörelsen har över 3 miljoner medlemmar och är en enorm samhällskraft. Med den här satsningen vill vi visa vad idrott är bortom målen, poängen, sekunderna, hundradelarna och millimetrarna, avslutar Anette Fransson från RF-SISU Västmanland

Följ fotografernas gemensamma resa genom landet på www.endagidrott.se.


Fakta:  

Riksidrottsförbundet ansvarar för satsningen tillsammans med RF-SISU distrikten runt om i landet. Bildbyrån och Folkspel är samarbetspartners.

  

Frågor:

Anette Fransson, kommunikatör RF-SISU Västmanland

This is a mailto link

070-289 68 64