Hem / Egna nyheter / Bilder från en dag i idrottsrörelsen

Bilder från en dag i idrottsrörelsen

I lördags dokumenterade några av Sveriges bästa fotografer en dag i idrottsrörelsen. Från norr till söder, soluppgång till solnedgång. I Västmanland besöktes Stora Ekeby Ridklubb och Mälarstadens Konståkningsklubb.

Lördagen den 10 oktober blev en unik dag. Några av Sveriges bästa fotografer gav sig ut i landet för att fånga en dag i idrottsrörelsen och skildra det som sker bortom målen, poängen och hundradelarna.

En vanlig dag möts över 150.000 människor runtom i Sverige för att umgås och träna eller tävla ihop i en förening. Det här pågår varje dag året om och känns så självklart att vi ibland tar det för givet. Därför valde Riksidrottsförbundet tillsammans med Bildbyrån och Folkspel att stanna upp och uppmärksamma idrotten i Sverige och vad den betyder för oss som är en del av den.

I Västmanland besökte vi tillsammans med fotografen Adam Wrafter från Bilsbyrån två föreningar. Först hälsade vi på hos Stora Ekeby Ridklubb, som är den största ridsportsföreningen i Västmanland.

- Ridning är en idrott som domineras av tjejer. Därför är vi extra stolta att vi får visa hela idrotts-Sverige att klubben har en ’killgrupp’ som rider varje vecka, berättar Maria Dellham, ordförande i Stora Ekeby Ridklubb.

En av killarna på plats var Milton Söderqvist Henriksson, som hade tagit med sin egen häst till lektionen.
-
Det viktigaste är att det är kul, konstaterade han glatt.

Efter några timmar byttes stall mot ishall för att dokumentera en träning tillsammans med Mälarstadens Konståkningsklubb. På plats möttes vi av färgsprakande energi och sprudlande glädje samtidigt som det övades på hopp, piruetter och tävlingsprogram 

- Det känns oerhört roligt att vara en av de utvalda föreningarna som får vara med om det här, berättade Anna Iderbring Johansson från Mälarstadens Konståkningsklubb.

- Det är häftigt att ha en fotograf på plats på vår träning, det ska bli så kul att få visa upp vår verksamhet och se bilderna. 

Runt om i landet var fotografer ute från tidig morgon till sen kväll för att fånga ett 40-tal olika idrotter. Satsningen kommer att resultera i en fotoutställning i både fysisk och digital form som lanseras under våren 2021.

Se bilder från dagen på sajten endagidrott.se