Hem / Egna nyheter / Äntligen! Vad har du saknat mest?

Äntligen! Vad har du saknat mest?

Pandemin är inte över. Vi måste fortsatt vara ansvarsfulla, hålla avstånd och hålla oss hemma om vi har symptom. Men gryningen är på väg att bli dag när en rad restriktioner som påverkar idrotten försvinner idag, den 29 september.

Under lång tid har vi inte kunnat utöva eller uppleva idrott som vanligt. Jag märker att jag har längtat efter saker som jag kanske inte trodde att jag skulle sakna. Jag tänker främst på saker i min roll som idrottsförälder. De svettiga matchställen som ska tvättas åt ett helt basketlag eller att få delta på ett föräldramöte fysiskt för att prata om hur vi stöttar laget på bästa sätt.

Jag saknar också att sitta i en fullproppad bil med ungdomar på väg till matcher och turneringar. Deras nervositet och anspänning innan matchen är så påtaglig och sätter snabbt stämningen i bilen. De pratar högt och intensivt om motståndarna, taktiken och lyssnar på musik på högsta volym som jag aldrig och kommer aldrig förstå mig på. Jag saknar till och med att få vänta i eller utanför ett svettigt omklädningsrum på idrottarna som ska åka med hem igen. Men framför allt saknar jag glädjen i mina barns ögon i tävlings- och matchsituationer. Den där blicken som skriker nervositet, stolthet, lycka och lärdomar.

Jag längtar att få uppleva allt det där igen. Nu startar vi om idrotten i Västmanland tillsammans. Den idrott som skapar allt det där vi har saknat. 

Vad har du saknat? Berätta gärna under #vadhardusaknatmest

Kristin Pleick
Distriktsidrottschef 
RF-SISU Västmanland