Hem / Bidrag och stöd / Stöd under coronapandemin

Stöd under coronapandemin

Det finns flera typer av stöd som särskilt formats eller justerats för att underlätta för föreningar att bibehålla och/eller ställa om verksamhet i coronatider.

Nya möjligheter till projektstöd

Riktlinjerna för projektstödet som föreningar kan söka har i och med coronapandemin justerats. Justeringarna handlar dels om ett helt nytt område inom projektstödet riktat mot barn- och ungdomsidrott och dels om utökade möjligheter att söka stöd för ordinarie verksamhet inom projektstödet för inkludering av nyanlända

 Kontakta er idrottskonsulent för mer info.

Om kompensationsstödet hösten 2020

Idrottsföreningar och specialidrottsförbund kan också ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen för andra halvåret (kvartal 3 och 4) 2020.

Regeringen har beslutat om ett stödpaket på 1 miljard kronor för att kompensera idrottsrörelsen till följd av coronapandemin. RF har uppdraget att fördela stödet till idrottsrörelsen.

Föreningar kommer att kunna ansöka om stödet i två omgångar:

  • Ansökningsomgång 1 från 15 oktober–26 oktober kl 12.00 för ekonomiska förluster för kvartal 3.
  • Ansökningsomgång 2 från mitten av januari (datum ej satt) för ekonomiska förluster för kvartal 4. 

Syftet med stödet är att ge idrottsföreningar förutsättningar att överleva samt fortsatt kunna bedriva idrottsverksamhet och evenemang. Särskilt viktigt är att värna idrottsverksamhet och evenemang som bedrivs för och till förmån för barn- och ungdomsidrotten.

Här kan du läsa allt om stödet och hur du söker.

För frågor om kompensationsstödet kontakta din idrottskonsulent eller This is a mailto link

Kompensationsstöd till specialidrottsförbund 

SF kommer att kunna ansöka om stödet i två omgångar:

  • Ansökningsomgång 1 från 15 oktober-26 oktober kl. 12.00 för kvartal 3 och 4 och som gäller ekonomiska förluster av IF-verksamhet och IF-evenemang som SF ansvarar för.
  • Ansökningsomgång 2 från mitten av januari (datum ej satt) för ekonomiska förluster för kvartal 3 och 4 och som gäller SF:s egen och SDF:s ekonomiska förluster.

Här kan du läsa allt om stödet och hur du söker.