Hem / Vi arbetar med / Aktuella projekt

Aktuella projekt

I syfte att ytterligare förstärka arbetet mot idrottsrörelsens strategi 2025 arbetar vi med projekt av olika slag. Vi samverkar ofta och gärna med andra aktörer och organisationer. Via menyn hittar du mer information om några av våra aktuella arbeten.

Idrotten spelar en viktig roll i samhället och genom aktuella projekt kan vi utöka våra samhällsinsatser. De olika projekten syftar även till att utveckla idrottsförbunden och idrottsföreningarna så att de även i framtiden kan utgöra en viktig och kompetent aktör inom idrottsrörelsen och i samhällsutvecklingen. I Västernorrland har vi under många år arbetat aktivt med olika arbetsmarknadsprojekt för att skapa sysselsättning för arbetssökande och skapa mervärden för idrottsrörelsen.

Fram till årsskiftet 2020/2021 pågick projektet Idrott och arbetsmarknad, ett projekt för att stimulera fler att komma ut i arbetslivet och få möjlighet att delta i aktiviteter där motivation, hälsa och social träning står i fokus. Vi arbetar också inom ramen för Idrottsvaga områden. ”Idrottsvaga” områden syftar till att idrott ska vara till för alla oavsett vart du växer upp och skapa ett intresse för rörelse hela livet.

Har du en projektidé?

Har du eller din organisation en projektidé som du vill bolla med oss?
Våra kontaktuppgifter hittar du här