Hem / Egna nyheter / Västernorrlandstrio vinnare på Idrottsgalan

Västernorrlandstrio vinnare på Idrottsgalan

Länets längdstjärnor Charlotte Kalla, Frida Karlsson och Ebba Andersson blev alla vinnare i årets Idrottsgala i Globen på måndagskvällen. Tillsammans vann de Årets Lag och Frida utsågs dessutom till Årets nykomling.

Sollefteås världsstjärna Frida Karlsson tog emot två pris av tre möjliga.

- Jag vill dela med mig av mitt favoritcitat. Jag förlorar aldrig. Antingen vinner jag eller så lär jag mig och så går jag stärkt ur alla lägen. Vi ses i spåren, sa hon i sitt tacktal från scenen.

20-åriga längdskidåkaren Frida Karlsson slog igenom stort när hon förra vintern kammade hem tre VM-medaljer i Seefeld. På måndagskvällen var hon på plats i Globen där hon hade chans på trippla priser när Sveriges främsta idrottprestationer premierades.

Nominerad till Jerringpriset

Frida var dels nominerad individuellt i Årets Nykomling, men också tillsammans med Damstafettlaget 4x5 km längdskidor tillsammans med Sundsvalls stolthet Charlotte Kalla, Sollefteåkamraten Ebba Andersson och Stina Nilsson från Mora. Dessutom var Frida en av åtta finalister i Radiosportens Jerringpris, ett pris där Svenska Folket röstar fram sin vinnare.

När kvällen var slut stod det klart att Frida kammat hem två fina priser. Hon mottog priset som Årets lag tillsammans med Stina Nilsson. Vinnare av Jerringpriset blev Tove Alexandersson.

Sebastian Samuelsson som tävlar i skidskytte för 121 IF från Sollefteå tog emot Sportspegelns hederspris för sitt arbete mot dopning.

- Jag är också oerhört stolt över att jag har stått upp och sagt vad jag tycker och tänker. Fusk och dopning hör inte hemma i min idrottsvärld, sa han i sitt tacktal.

Även Fritidsbanken som lånar ut idrottsutrustning fick motta ett pris som Årets Peppare. Fritidsbanken finns på ett åttiotal ställen i Sverige, däribland i Sundsvall där det invigdes för en dryg vecka sedan.

Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

Här är alla vinnare:

Årets kvinnliga idrottare 

Tove Alexandersson – orientering/skidorientering 

Årets manliga idrottare

Daniel Ståhl – friidrott 

Årets lag

Damstafettlaget – längdskidor

Årets nykomling

Frida Karlsson – längdskidor

Årets ledare 

Peter Gerhardsson – fotboll

Årets prestation

Mattias Falck – bordtennis 

Sportspegelpriset

Sebastian Samuelsson – skidskytte

Svenska Dagbladets bragdguld

Tove Alexandersson – orientering (Vinnare)

Svenska idrottsakademiens hederspris

Annika Sörenstam – golf (Vinnare)

Fair play-priset

Jenny Rissveds – mountainbike (Vinnare)

Radiosportens Jerringpris 

Tove Alexandersson – orientering/skidorientering (Vinnare)