Hem / Egna nyheter / Värdefull grundutbildning för alla tränare oavsett idrott - anmäl senast 26 augusti

Populär utbildning tillbaka - dags för grundutbildning för tränare

Du kanske har gått en tränarutbildning via ditt idrottsförbund redan. Det gör ingenting. Tvärtom. Genom att komplettera med grundutbildningen för tränare får man ytterligare verktyg till ett lyckat tränar- och ledarskap.

SISU Idrottsutbildarnas Grundutbildning för tränare ger dig en bra grund att stå på i din fortsatta tränar- och ledarroll. Utbildningen är för alla tränare och ledare oavsett idrott och om du tränar barn, ungdom eller vuxna. 

I våras valde vi att ställa in utbildningarna i Västernorrland trots många anmälda, detta på grund av coronapandemin. Nu är utbildningen tillbaka, men anpassad efter det läge som råder. Vi kör utbildningar med start både i Sundsvall den 2 september och i Örnsköldsvik den 22 september.

Utbildningen ger en bra inblick i viktiga saker att tänka på i ditt ledarskap, i vilken roll och vilket sammanhang du befinner dig i, hur du på ett bra sätt möter och skapar goda träningsmiljöer för dina utövare. Grundutbildningen går även igenom vikten av en bred rörelserepertoar, fysiologi och träningslära som ger goda förutsättningar för dig när du ska planera och genomföra träningspass på ett bra och genomtänkt sätt. 

Fakta om Grundutbildning för tränare 

  • Den genomförs genom egna studier via webb, två fysiska träffar och en hemuppgift. 

  • Den omfattar totalt cirka 25 utbildningstimmar á 45 minuter. 

  • Kostnad: 2000 kronor. Kostnaden faktureras din förening om inget annat angivits. Utbildningen subventioneras genom Projektstöd-utbildning 1 250:-/deltagare. Subventionen kommer till föreningens angivna konto i IdrottOnline. Lunch och fika ingår i priset.

Grundutbildningens delar: 

  • Du och ditt sammanhang inom idrottsrörelsen. 

  • Du och ditt ledarskap. 

  • Du och träningen. 

  • Du och utövaren 

  • En valbar del där du får ett antal olika områden att välja på. 

Anmäl dig här till höstens utbildningar:

Sundsvall
Örnsköldsvik

Läs mer om Grundutbildning för tränare:
https://www.sisuidrottsutbildarna.se/Viarbetarmed/tranarutbildning/grundutbildningfortranare/