Hem / Egna nyheter / Tips om julläsning från vår föreningsreporter – Miriam tackar för sig

Tips om julläsning från vår föreningsreporter – Miriam tackar för sig

Under tre månader har journalisten Miriam Maul jobbat som vår föreningsreporter runt om i länet. Nu tackar Miriam för sig och här kommer hennes tips på julläsning!

Med anledning av pandemin bestämde vi på RF-SISU Västernorrland oss för att lyfta idrottsföreningarnas goda arbete lite extra i hopp om att det ska ge inspiration och kraft till andra. Därför fick Miriam Maul i uppdrag att berätta om idrottsföreningars verksamheter runt om i länet.

Under hösten har vi publicerat reportagen löpande på vår hemsida, vilket vi gör fortfarande under fliken Föreningsreportage längst upp i menyn. Nu avslutas hennes uppdrag, men vi kommer givetvis att fortsätta berätta om vad som händer i länets idrottsföreningar om än inte riktigt lika intensivt. Och Miriam själv tar med sig en lärorik upplevelse.

Under min tid som föreningsreporter har jag fått träffa många fantastiska föreningspersoner, lärt mig mer om för mig nya idrotter, och fått se vad ren idrottsglädje är, på många platser i vårt län, säger hon.

Miriam_Maul2.jpg

Miriam Maul tipsar om reportage att läsa i jul.  

Här är Miriams julhälsning:

"Under julhelgen tar föreningsidrotten ofta ett kort uppehåll tills efter nyår. Sedan är alla aktiva utövare och ideella ledare tillbaka med nya krafter. Så här i pandemitider handlar det klyschigt nog om att hålla i - och hålla ut. Det kommer bli bättre. När jag läste om att det återigen skulle införas restriktioner för publik på idrottsevenemang kände jag bara: NEJ…. När vi äntligen börjat gå tillbaka till någon slags normal vardag, så vände det - igen. 

Men oavsett om du själv är aktiv, förälder, ledare eller styrelsemedlem, det kommer bli bättre. Under din julledighet, passa på att njuta och längta tillbaka till idrotten. För snart måste vi kunna fylla hallarna igen, släkt och vänner kan heja på sina nära och kära på läktarna igen och barnen kan återigen få prova på en massa roliga idrotter, som vi faktiskt har.

Under er lediga tid i mellandagarna vill jag tipsa om lite fin läsning. Det är reportage som jag har fått chansen att göra, jag har träffat föreningar och berättar om deras fina arbete med just sina klubbar. Mycket är kopplat till pandemins utmaningar, att hitta alternativa träningssätt och locka tillbaka medlemmar till klubbarna. Men det handlar också om mycket annat, så in och kika här!"

 

Miriams tre tips:

  • Hockeygymnasium för tjejer - en del av Timrå IK:s satsning:
    "Det är en självklarhet att tjejer ska ha samma förutsättningar som killar att lyckas inom idrotten. Men så är det inte alltid. Här får vi läsa om dam- och flickansvarig i Timrå IK, Henrik Cedergren, som tycker just det - att det är en självklarhet att tjejerna ska ha samma förutsättningar och han jobbar stenhårt för att utveckla verksamheten och för jämställdhet."
  • Ramviks IF ordnar seniorträffar där det sociala är minst lika viktigt som idrottandet:
    "Alltså vilket härligt gäng..... Det är mycket skratt hos pensionärerna i Ramviks IF, som träffas en gång i veckan för att träna, dansa, spela cornhole, prata och det viktigaste..... FIKA! Vilket underbart gäng, hoppas fler tar efter!"

  • Långsiktigt inkluderingsarbete ger resultat i Njurunda Ryttareförening: 
    "Alla ska ha möjlighet till att idrotta, och det visar den här ridklubben, tillsammans med Bredsands skola och projektledare Ann Danielsson. Projektet har skapat förutsättningar för de här tjejerna att upptäcka ridsporten där de får möjlighet att vara bland hästar. Och hur bra gör sig inte hästar på bild????"