Hem / Egna nyheter / Temavecka: Folkbildning i idrottsrörelsen

Temavecka: Folkbildning i idrottsrörelsen

Att vara med i en idrottsförening är så mycket mer än att bara utföra en idrott. Genom de goda samtalen kan idrotten förena och utveckla personer. Den 18-24 oktober lyfter vi folkbildningen extra på vår sajt och i sociala medier.

Idrotten är inte bara tillfällen att träna eller idrotta. Det är också en plats för lärande och goda samtal som utvecklar dig som individ och din förening. Vi kallar det för idrottsrörelsens folkbildning – där människor och föreningar möts och växer tillsammans.

Folkbildning är lärande som anpassas efter deltagarnas behov och önskemål. Det finns olika sätt för föreningar och individer att utvecklas och lära sig men folkbildningens grundtankar om att deltagarna lär av varandra och söker och bygger sin egen kunskap är centrala. Detta sker ofta i det vi kallar för lärgrupper.

Den här veckan kommer vi att ha extra fokus på just folkbildningen. Vi kommer berätta om flickorna i BK Örnen som tillsammans utvecklat sina egna spelregler för hur man betér sig mot varandra, om ledarna i Domsjö IF som kommit igång som lärgruppsledare och mycket mer. Håll utkik här på sajten och i sociala medier!