Hem / Egna nyheter / Sommarhälsning från vår ordförande

Sommarhälsning från vår ordförande

"Nu är vi på slutspurten och vi kan summera en vår som innehållit både förändring och aktiviteter. Jag får börja med att tacka för det stora förtroendet att som ordförande få representera idrotten i Västernorrland de kommande två åren".

"När jag kom in i styrelsen för fyra år sedan så var det många som hade en väldigt lång erfarenhet av uppdraget och det kändes riktigt bra att komma in som ny i den omgivningen.
När jag efter årets stämma fått hedersuppdraget som ordförande så är jag också den som med min fyra år som suttit längst i styrelsen.
Vi har nu fyra helt nya, men långt ifrån obekanta, ledamöter i styrelsen. Förändringen i samhället, såväl som i idrottsrörelsen, går fort och jag tror att det kan vara en styrka att också få in nya tankar och perspektiv i styrelsen.
Jag riktar ett stort tack till Ulf, Anki, Sven-Erik och Pia för allt jag lärt mig av er och för allt ni bidragit med till idrotten genom åren. Jag vet att ni fortsätter bidra på många sätt och att ni alltid finns till hands med er klokskap.

En sak som känns riktigt bra är att vi nu kommit igång med vårt intressepolitiska påverkansarbete i kommunerna och regionen.
Vi har under våren träffat fem av sju kommuner och hade i början av juni en idrottsdialog med representanter från kommunerna, regionen och riksdagsgruppen, samt även landshövdingen. Syftet med idrottsdialogen var att hitta formerna för ny mötesplats där vi träffas för att prata om idrottsfrågor på en regional nivå.

Dessa träffar har varit väldigt givande och vi märker att det finns ett stort intresse för idrottsfrågorna och för fortsatta mer kontinuerliga dialoger.

De första träffarna har i hög grad handlat om att skapa relationer, att berätta vilka vi är och vad vi kan bidra med i samhället, men också att skapa oss en bild av hur vi ska jobba framåt i de olika kommunerna och i regionen.

Nästa steg är att omsätta idrottens behov till en tydligare kravbild i främst kommunerna och skapa en långsiktig plan för det idrottspolitiska arbetet där vi har regelbunden kontakt och dialog med främst kommunerna och regionen på politisk nivå.

I det arbetet är det också viktigt att vi inom idrotten i Västernorrland blir bra på att samla våra gemensamma behov så att vi driver rätt frågor. 
Med det sagt så kan ni lägga in i minnet att vi under hösten kommer att kalla till en SDF-dialog där vi presenterar vår plan och jobbar framåt gemensamt. "

 

Trevlig sommar!

Hans Rosengren

Här är den nya styrelsen

Ordförande
Hans Rosengren This is a mailto link

Ledamöter

Kristina Girhagen
This is a mailto link 
Tomas Berglund
This is a mailto link

Örjan Lindström
This is a mailto link

Lars-Erik Återgård
This is a mailto link

Ida Skogström
This is a mailto link

Anita Edlund
This is a mailto link

Idrottsdialog_webb.jpg

Elisabeth Byström, distriktsidrottschef på RF-SISU Västernorrland på träffen i Härnösand där såväl riksdagspolitiker som landshövdingen medverkade.

Idrottsdialog3_webb.jpg

Hans Rosengren, ordförande för RF-SISU Västernorrland om idrottens roll i länet i ett större perspektiv.

Politikerträff_Kramfors_webb.jpg

Intressepolitiskt möte i Kramfors med Malin Svanholm (S), Ida Stafrin (C) oppositionsråd, Jon Björkman (V) vice ordförande i kommunstyrelsen tillsammans med Hans Rosengren och Kikki Girhagen från RF-SISU Västernorrland.

Politikerträff_Sundsvall_2022_webb.jpg

Intressepolitiskt möte i Sundsvall med Niklas Evaldsson (V) kultur- och fritidsnämndes ordförande, Alicja Kapica (M) oppositionsråd, och Niklas Säwén (S) kommunstyrelsens vice ordförande. Hans Rosengren och Elisabeth Byström representerade RF-SISU Västernorrland.