Hem / Egna nyheter / Ny verksamhetskoordinator på plats

Ny verksamhetskoordinator på plats

Sedan årsskiftet har RF-SISU Västernorrland en ny roll. Alireza Samadi, 32 år från Härnösand, är ny verksamhetskoordinator och ska bland annat jobba med utveckling av utbildningar och att coacha organisationens utbildare.

– Jag ser verkligen fram emot att komma in i idrottsrörelsen och också vara med och utveckla den. Idrottsrörelsen är en viktig del i samhället, säger Alireza Samadi.

Alireza Samadi är från Härnösand där han har sin sambo och tre döttrar, men kommer vara placerad vid Sundsvallskontoret. Han kommer senast från en tjänst som utbildningssamordnare på vuxenutbildningen i Härnösand där han också har ett par år som länssamordnare i samhällsorientering i bagaget.

– I de rollerna har jag jobbat mycket med integration, men också haft mycket myndighets- och föreningskontakter. I och med att jag även varit vägledare inom förskola och skola så har jag arbetat mot alla åldrar när det handlar om utbildningsfrågor, säger Samadi.

Aktiv inom idrott och politik

Alireza Samadi har också ett privat idrottsengagemang. Tidigare har han hållit på med taekwondo men numera återfinns han oftast på ytterkanten i Ramviks herrlag i fotboll. Dessutom tar han ridlektioner.

– Jag vill gärna vara delaktig i mina barns aktiviteter och eftersom två av dem rider så började jag också göra det. Nu är jag inne på tredje terminen.

På fritiden är han också aktiv politiker, som ordförande i ett lokalt parti.

– Vill du påverka så kan du bäst göra det som politiker. Du kan inte bara sitta hemma och tycka, det har jag alltid sagt till alla som jag utbildat, konstaterar han.

I den nya rollen som verksamhetskoordinator kommer Alireza Samadi bland annat att ansvara för att driva och utveckla kursutbudet och dess utbildare, vara kontaktperson, sakkunnig och stöd i distriktet för IT-frågor och digital utveckling inom idrottsförbund och idrottsföreningar samt sakkunnig och utbildare inom arbetsgivarfrågor.