Hem / Egna nyheter / Ny omgång öppnar 15/10: Dags att ansöka om kompensationsstöd

Ny omgång öppnar 15/10: Dags att ansöka om kompensationsstöd

Har din förening drabbats av ekonomiska konsekvenser på grund av coronakrisen under perioden 1 maj–28 september? Då kan ni söka kompensationsstöd. En nyhet är ett lättare ansökningsförfarande för föreningar som ansöker om summor under 25 000 kr.

Från och med den 15 oktober och fram till kl 12.00 den 26 oktober är ansökningsperioden öppen för idrottsföreningar som vill ansöka om kompensationsstöd för evenemang och verksamhet som påverkats ekonomiskt under perioden 1 maj till 28 september 2021. Det här är den femte omgången av kompensationsstöd på grund av coronapandemin.

Det går att söka för uteblivna intäkter och merkostnader avseende evenemang och ordinarie verksamhet. Ansökan görs i IdrottOnline. En nyhet för denna ansökningsomgång är att det nu finns en ”förenklad ansökan” att göra för föreningar som söker för förlust om max 25 000 kronor.

Mer info om kompensationsstöd till idrottsföreningar, hur du ansöker + frågor-och-svar-sida med mera finns här:
https://www.rf.se/bidragochstod/Bidrag/kompensationsstodtillidrottsforeningar/

Har du frågor som rör ansökan så kontaktar du i första hand:
This is a mailto link

Om du vill bolla föreningsspecifika frågor kring stödet eller ha hjälp att sortera var dina frågor om kompetensstödet hör hemma kan du alltid kontakta din idrottskonsulent på RF-SISU Västernorrland
Länk till Kontakta idrottskonsulent

Se film om hur det går till.