Hem / Egna nyheter / Ny konsulent i Örnsköldsvik

Ny idrottskonsulent i Örnsköldsvik

Sedan i måndags är Johan Strömqvist på plats på Örnsköldsvikskontoret som vår nya idrottskonsulent.

- Jag ser fram emot att komma ut och träffa våra duktiga idrottsledare här, säger Johan Strömqvist förväntansfullt.

Johan Strömqvist, 42, kommer närmast från en tjänst på Örnsköldsviks kommun, där han arbetade som fritidskonsulent med ansvar för politikområdet idrott där det ingick såväl omvärldsbevakning som föreningsfrågor och anläggningsfrågor. Nu byter han de kommunala glasögonen mot föreningslivets, men tar med sig mycket av erfarenheterna och hoppas kunna utnyttja den kunskapen för att bidra till föreningsutvecklingen.

- Jag vill vara en god katalysator ut i idrottsrörelsen. Tillsammans kan vi processa fram nåt klokt, det finns styrkor att stärka och svagheter att lyfta, säger han.

Väl förankrad inom idrotten

Johan Strömqvist är utbildad idrottspedagog vid Umeå Universitet och är uppvuxen i Örnsköldsvik där han varit ungdomsledare i både fotboll och ishockey, så han är väl förankrad inom idrotten.

- Dessutom har jag fuskat lite med badminton, säger han och skrattar.

Det betyder att Örnsköldsvik har en relativt ny duo som ska jobba mot de lokala idrottsföreningarna. Jonas Lindgren jobbar sedan tidigare som projektledare inom idrott och arbetsmarknad och driver bland annat projektet med Fixarteamet. Övriga tiden är han idrottskonsulent då Karin Runnerström är föräldraledig.