Hem / Egna nyheter / Ny konsulent i Ångermanland

Ny konsulent i Ångermanland

Sedan i november har Kramfors en ny idrottskonsulent på plats. Fanny Libell driver RF-SISU Västernorrlands nya äldresatsning i Sollefteå samt ska arbeta med föreningar runt om i Kramfors, Sollefteå och Härnösand.

Fanny Libell, 25 år, kommer närmast från Umeå Universitet, där hon läste det idrottsvetenskapliga programmet med inriktning mot strategiskt ledarskap och utveckling. Hon ser med tillförsikt på sitt nya jobb även om det börjar annorlunda mitt i en pandemi.

– Jag var medveten om att jag utbildade mig inom en bransch där det finns relativt få avlönade jobb. Så att ha fått jobb så kort tid efter examen känns verkligen jättekul! Att det dessutom var i Kramfors var ännu bättre, här har jag redan både familj och vänner.

Fanny är inte bara utbildad inom idrott, hon har också många års erfarenhet från främst handboll både som ledare och aktiv. Hon är i dagsläget tävlingsansvarig i Västernorrland-Jämtlands Handbollsförbund samt engagerad som tränare för Härnösands handbollsdamer i division I Norra.

Vill bidra till utveckling

Fanny Libell, som har sina rötter i Härnösand, bor numera i Kramfors och hoppas kunna bidra med nya kunskaper från universitetet och sin mångåriga personliga erfarenhet.

– Som nyexaminerad kanske jag kan se på saker från ett annat håll och komplettera mina rutinerade kollegor. Jag ser fram emot att kunna bidra till att utveckla idrotten. Att ha varit aktiv som både ledare och idrottare under många år hjälper mig också i arbetet, säger hon.