Hem / Egna nyheter / Nya restriktioner berör idrotten – inomhusanläggningar stängs

Nya restriktioner berör idrotten – inomhusanläggningar stängs

Regeringen har idag meddelat skärpta restriktioner och bland annat uppmanat alla kommuner att stänga sina kommunala idrottshallar.
Regeringen har idag på en pressträff meddelat skärpta restriktioner. All verksamhet inom stat, kommuner och regioner bör stängas omedelbart till och med den 24 januari 2021. Bland annat ”all verksamhet som inte är nödvändig” som badhus, museer, idrottshallar och liknande.

– Idrotten är inte experter på smittskydd. Det är ett svårt samhällsläge och idrottsrörelsen har under hela pandemin ställt upp och ställt om och gjort vårt bästa för att följa de förbud, råd och rekommendationer som ges från regering och Folkhälsomyndigheten. Det måste vi orka att fortsätta göra så länge det behövs även om det för oss som för alla blir allt tyngre, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Riksidrottsförbundet återkommer med mer information om vad de nya restriktionerna innebär mer i detalj, bland annat vad gäller stängning av verksamhet som inte är nödvändig i exempelvis idrottshallar.

– Jag uppmanar idrottsrörelsen att hålla i, hålla ut och hålla ihop. Tillsammans klarar vi även denna tid. Men vi behöver också få besked från regeringen om ekonomiskt stöd. Vi har begärt minst 2 miljarder i coronastöd för 2021 och har fått positiva indikationer men idrottsrörelsen behöver besked så att alla från förbund, förening till ideella ledare och hjälpsamma föräldrar ser att det finns hopp och ett ljus i den tuffa tid vi är mitt uppe i, säger Björn Eriksson.

Det här får också stor påverkan på idrotten runt om i Västernorrland. Men när anläggningar stänger kan se olika ut, så vi uppmanar er föreningar att vara uppmärksamma och ta reda på vad som gäller hos just er.

Detta gäller i Västernorrland

Sundsvalls kommun:
Samtliga inomhusanläggningar stängs med omedelbar verkan. Utomhusanläggningar håller fortsatt öppet.
Kramfors kommun:
Stänger sina inomhushallar från och med 21 december. Utomhusanläggningar håller fortsatt öppet.
Ånge kommun:
Stänger sina inomhushallar samt Getbergets slalombacke med omedelbar verkan. Inväntar tydligare rekommendationer för ev fler beslut.
Härnösands kommun:
Sedan tidigare är hallarna enbart öppna för unga födda 2005 och senare. Nytt beslut ej fattat ännu. Troligen måndag. 
Timrå kommun:
Sedan tidigare är hallarna enbart öppna för unga födda 2005 och senare. Nytt beslut ej fattat ännu. Troligen måndag.
Sollefteå kommun:
Håller öppet. Avvaktar med nytt beslut.
Örnsköldsviks kommun:
Sedan tidigare är hallarna enbart öppna för unga födda 2005 och senare. Nytt beslut fattas på måndag förmiddag och stängning kan ske samma dag.