Hem / Egna nyheter / Nya lättnader från 15 juli

Nya lättnader från 15 juli

Från och med den 15 juli gäller ytterligare lättnader som berör idrotten. Men fortfarande gäller att trängsel ska undvikas.
Den 1 juli togs råden som särskilt riktats till idrotten bort och det följs upp med ytterligare lättnader den 15 juli.
De senaste lättnaderna i restriktionerna innebär i korthet att maxantalet vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar höjs från fyra till åtta personer i samma sällskap samt att den som bedriver verksamhet på en plats för fritid- eller kulturverksamhet inte längre behöver räkna ut ett maxantal för besökare utifrån tillgänglig yta. Det gäller förutom i träningslokaler också till exempel för omklädningsrum. Dock gäller fortsatt att trängsel ska undvikas.
Läs mer om vad som gäller i den uppdaterade FAQ-frågan här.

Det här behöver idrottsföreningar ha koll på

Det föreningarna fortsatt behöver ha koll på är Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd samt pandemilagens begränsningar. 

Folkhälsomyndighetens uppdaterade föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19 gäller i hela landet. Var och en har ett ansvar för att skydda sig själv och andra mot smittspridning. I de allmänna råden finns också exempel på hur de som bedriver verksamhet kan agera för att undvika smittspridning.

På Riksidrottsförbundets hemsida hittar du information om:

Vad Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd innebär för idrotten

Vad pandemilagen innebär för idrotten

Har du frågor om vad som gäller? Vänd dig i första hand till ditt specialidrottsförbund (SF)