Hem / Egna nyheter / Nu lanserar vi en föreningsreporter – tipsa Miriam om reportage!

Nu lanserar vi en föreningsreporter – tipsa Miriam om reportage!

Nu lanserar vi en föreningsreporter i Västernorrland! Under tre månader kommer journalisten Miriam Maul, 26, att göra reportage från idrottsföreningar runt om i länet.

Fram till årsskiftet kommer vår nya reporter att besöka föreningar runt om i Västernorrland för att berätta om stort som smått som sker ute i föreningarna. Miriam gjorde sin första arbetsdag i måndags och samlar nu på sig så många tips och idéer som möjligt för att ge sig ut på reportageturné under hösten.

– Jag ser verkligen fram emot att träffa massor av engagerade människor och få visa det som händer runt om i föreningarna, säger Miriam Maul.

Lanseringen av föreningsreportern är en del av den större satsningen på återstarten av idrotten efter coronapandemin.

Efterfrågat från föreningshåll

– Det är viktigt att lyfta fram goda exempel på inspirerande verksamhet som pågår varje dag ute hos idrottsföreningarna i Västernorrland och vi vet också att det är något som är efterfrågat, säger Elisabeth Byström, distriktsidrottschef för RF-SISU Västernorrland.

Bland länets omkring 600 idrottsföreningar finns det enormt med inspiration att sprida, både stort som smått. Det kan handla om hur man jobbar med ledarrekrytering, tar nya grepp för att nå nya medlemmar, hur man tacklar utmaningar under pandemin eller helt enkelt hur man bedriver sin verksamhet. Förhoppningen är att reportagen ska inspirera andra föreningar och idrottsledare för att ingjuta energi, framtidstro och engagemang inför arbetet idrottsrörelsen står inför.

Publiceras i flera kanaler

Miriam Maul är ursprungligen från Älandsbro men bor nu i Långsele. Hon är utbildad journalist och beskriver sig själv som 100 procent idrott.

– Sport är väldigt centralt i mitt liv, jag har alltid varit aktiv inom idrott, både som utövare och ledare. Jag har även bevakat sport som journalist, säger hon.

Miriam spelar innebandy sedan många år men berättar att hon hållit på med och testat olika idrotter under åren, som ishockey, bordtennis, bandy och fotboll. Privat spelar hon även piano och sjunger.

Artiklarna kommer att publiceras på RF-SISU Västernorrlands hemsida samt spridas i våra sociala medier. Så håll utkik!

Följ oss gärna på Instagram; rfsisu_vasternorrland och Facebook; RF - SISU Västernorrland

TIPSA MIRIAM!

Har du tips på föreningar vi kan besöka? Eller är du aktiv i en förening och har verksamhet ni vill berätta om? Maila This is a mailto link med din idé och kontaktuppgifter. Alla tips emottages tacksamt!