Hem / Egna nyheter / LISTA: Käpphästar och utegolv - Detta har föreningar fått ekonomiskt stöd för: "Nu kan man också få stöd för läger"

LISTA: Käpphästar och utomhusgolv – detta har föreningar fått ekonomiskt stöd för: ”Nu kan man också få stöd för lägerverksamhet”

På grund av coronapandemin är många barn och ungdomar besvikna över inställda cuper och större tävlingar. Funderar ni på att hitta på något annat för att bibehålla glädjen och kraften i föreningens ungdomsverksamhet? Sök ekonomiskt stöd för det.

Sedan tidigare finns det flera olika typer av ekonomiska stöd för att utveckla sin förening och verksamhet. Nu finns också möjlighet att söka pengar för att anpassa och bibehålla verksamheten för barn och unga under coronapandemin. Det kan handla om allt från utrustning till att bekosta övernattning eller mat på ett läger.

Det har aldrig tidigare varit möjligt att få stöd för lägerverksamhet. Här finns stora möjligheter för föreningar som vill passa på att göra något roligt ihop med barn och unga och också kan passa på att ha utbildningsverksamhet och föreningsutveckling i någon form när man ändå samlas. Att genomföra kreativa teambuildingövningar eller paddla kanot ena dagen och sitta ned i lärgrupper och låta ungdomarna arbeta fram egna utvecklingsplaner dag två är ett exempel av många på vad man kan göra. Här kan våra erfarna konsulenter processleda föreningen eller lagen framåt.

– Nu kan man också få stöd för lägerverksamhet. Det är en möjlighet som skapats med anledning av coronapandemin och det är väldigt fördelaktigt. Har man idéer så kontakta oss och bolla, säger Andreas Johansson som är verksamhetschef på RF-SISU Västernorrland.

Belysning för att träna ute längre då mörkret faller

Det är också bra att lyfta blicken förbi semestern. Visst är det varmt och skönt nu, men snart är mörkret här och kanske är det så att utomhusträningen måste pågå långt in i senhösten. När det handlar om mindre investeringar av material/utrustning finns det goda möjligheter att få ekonomiskt bidrag för det även om man då behöver bekosta en del av det själv. Är det investeringar av större eller dyrare karaktär finns det också möjlighet att söka vårt ordinarie anläggningsstöd.

– Man kan till exempel söka stöd för att köpa in belysning till sin anläggning och på det viset förlänga utesäsongen, säger Johansson.

Här är några konkreta exempel på vad föreningar i Västernorrland sökt – och beviljats medel för med anledning av att anpassa och utveckla sin verksamhet under coronapandemin:

  • En ridklubb har fått stöd för inköp av käpphästar för att kunna fortsätta bedriva verksamhet bland barn och unga.
  • En innebandyförening har fått stöd till ett utegolv för att bedriva träning utomhus. 
  • En ridklubb har fått stöd för att köpa in en bärbar dator som ska användas till folkbildningsverksamheten.
  • En fotbollsförening har fått stöd för tekniska hjälpmedel i form av projektor, skärm, ljudsystem och kablar. Detta för att kunna säkerställa och erbjuda föreningsledare att hålla digitala möten i föreningar.
  • En gymnastikförening har fått stöd för att kunna köpa in material för att kunna ha gympa för riskgrupper utomhus, bland annat en ljudanläggning.
  • En judoförening har fått stöd för att köpa in träningsmaterial för att kunna träna utomhus i annorlunda former, som gummiband och gummiexpander.

Andra saker som man kan söka stöd för är till exempel abonnemang på ett digitalt verktyg som till exempel Zoom för att kunna bedriva mötesverksamhet i föreningen.

Skicka in ansökan eller kontakta en konsulent

Funderar ni på vad ni kan göra för att underlätta att idrotten bibehåller sin verksamhet? Kontakta någon av våra idrottskonsulenter, via mail i första hand då det är semestertider. Det går också att fylla i sin projektansökan direkt via IdrottOnline.

Läs mer:
Projektstöd för barn- och ungdomsidrott
Projektstöd för anläggning

OBS: Tänk på att det är föreningen och inte det enskilda laget som söker medel hos RF-SISU Västernorrland.