Hem / Egna nyheter / Internationella kvinnodagen - vi uppmärksammar 15 ordföranden

Internationella kvinnodagen - vi uppmärksammar 15 ordföranden

Allt fler kvinnor återfinns på ordförandeposter. Vi har pratat med 15 av dem och hört vad de tycker är bäst med att vara ordförande i just sina föreningar.
Läs och njut!

Förr i tiden var ordförande en roll som enbart män hade. Numera leds föreningslivet av såväl kvinnor som män, även om kvinnor fortfarande är underrepresenterade inom idrottsrörelsen totalt sett - såväl som organisationsledare som aktivitetsledare.

Läs vad 15 kvinnliga ordföranden från olika föreningar i Västernorrland tycker är bäst med att vara ordförande för just sin förening! 

Anna Mannelqvist, VårbyIK.jpg

Anna Mannelqvist, ordförande i Vårby IK sedan 2017.
Vad är bäst med att vara ordförande? 
”Det bästa med att vara ordförande i Vårby IK är att få leda genom värderingar, att få skapa en miljö som tror på att det vi gör spelar roll för våra ungdomar”.

marlene_webb.jpg

Marlene Häggblad, inne på sitt tredje år som ordförande för Örnsköldsviks Motorklubb Folkrace
Vad är bäst med att vara ordförande? 
”Bästa är nog att vi har en gemenskap, tillsammans kan vi prestera, tycker de är en styrka att vara kvinna i en mansdominerad sport ändå, man får bevisa en hel del först men sen känns de som dom litar på en! Tror vi kvinnor ser på saker på ett annat sätt än män, men vi är bra tillsammans,  vi gör helt enkelt olika grejer”.

ThereseEnblomBjörnler_KB65FF_webb.jpg

Therese Enblom Björnler, ordförande för KB65FF sedan två år.
Vad är bäst med att vara ordförande? 
"Jag brinner för fotboll och vill att KB65 FF och Forssvallen ska vara en naturlig mötesplats för ung och gammal i nätrabygden."

 

jämställdhet1_webb.jpg

Förbanna (Anna Dahlin), ordförande i Sundsvall Demolition Rollers (roller derby) sedan 2022. 
Vad är bäst med att vara ordförande? 

”Demolition är en liten förening där alla medlemmar är aktiva i föreningens arbeten. Här har man alltid nån att bolla idéer med och alltid ett gäng extra händer som stöttar när det behövs”.

 

Kristina_Berglund_webb.jpg

Kristina Berglund, ordförande för Sundsvalls Flygsällskap sedan två år
Vad är bäst med att vara ordförande? 
”Det bästa med att vara ordförande i SFS är att klubben med sitt flygande även är en viktig resurs för samhället genom att medlemmarna utför brandflyg och att klubben samverkar med Frivilliga Flygkåren”.

 

Karin_Nordhage.jpg

Karin Nordhage, ordförande Brännans handbollsförening sedan november 2021
Vad är bäst med att vara ordförande? 
”Det känns meningsfullt att vara del i en handbollsförening då handboll står för gemenskap, delaktighet och rent spel – det är viktiga grundpelare för mig och för samhället! Sedan är hela vår familj involverad i klubben och då är det extra meningsfullt”.

 

Mona_Bentsen_webb.jpg

Mona Bentsen, ordförande för Härnö IF sedan två år tillbaka, efterträdde en man som varit ordförande i 30 år.
Vad är bäst med att vara ordförande? 
”Det bästa med att vara ordförande i föreningen är att göra det möjligt för alla att mötas runt en fantastisk idrott, dvs bågskytte”

 

Veronica_soderberg_judosundsvall_webb.jpg

Veronica Söderberg, ordförande för Judo Club Sundsvall sedan tre år tillbaka.
Vad är bäst med att vara ordförande? 
”Det är att få vara en del av en fantastisk verksamhet som erbjuder judo för alla. Det är mitt sätt att vara med och bidra och att jag blev ordförande första gången var nog mer en tillfällighet, men sedan trivdes jag i den rollen och fortsatte en omgång till”.

Linda Knutar_webb.JPG

Linda Knutar, ordförande sedan 2019 för Gymnastikföreningen Astra, men suttit i styrelsen sedan föreningen startade 2011.
Vad är bäst med att vara ordförande? 
”Det bästa är att få vara en del av en kreativ gemenskap där alla gör sitt bästa för att utveckla en verksamhet som ger barnen fina minnen kopplade till idrott och förhoppningsvis ett livslångt intresse för träning”.

Ann-Christine Wredenberg.jpg

Ann-Christine Wredenberg, ordförande för Timrå Golfklubb sedan november 2018
Vad är bäst med att vara ordförande? 
”Golf är min sport! Uppdraget att vara ordförande är både utmanande och utvecklande”.

 

Maria_Sjöström_webb.jpg

Maria Sjöström, ordförande för Härnösands Alpina sedan 2019.
Vad är bäst med att vara ordförande? 
”Engagemang och gemenskap! Stolt över vårt unika upplägg - låga kostnader för de aktiva gör det möjligt för fler barn att träna och tävla Alpint/Freeride!

 

Ida Norberg_webb.jpeg

Ida Norberg, ordförande för Kramfors Ridklubb sedan drygt ett år.
Vad är bäst med att vara ordförande? 
”Det bästa med att vara ordförande i just min förening är att se hur Kramfors ridklubb både tillhandahåller ridlektioner  samtidigt som vi även fungerar som en mötesplats för alla våra medlemmar oavsett ålder - ungefär som en fritidsgård fast alla är välkomna, gammal som ung”.

Emilie Alm_webb.jpeg

Emilie Alm, Heffnersklubbans BK
Vad är bäst med att vara ordförande? 
”Det bästa med min roll som ordförande är att få vara med och bidra till damfotbollen, att utveckla tillsammans med övriga eldsjälar & alla fantastiska medlemmar från 5 år och uppåt”.

MarinaLHagstedtHKGK.jpg

Marina L Hagstedt, ordförande för Höga Kustens Gymnastik klubb, Örnsköldsvik sedan tre år tillbaka.
Vad är bäst med att vara ordförande? 
”Att man känner sig stolt och privilegierad att få vara en del av en klubb som genomsyras av glädje, gemenskap och att alla är välkommen”.

Jeanette_Norgren.jpg

Jeanette Norgren, ordförande i matforshockeyclub (MHC ) sedan 2019 då hon nystartade föreningen då den skulle läggas ned.
Vad är bäst med att vara ordförande? 
”Det bästa med att vara ordförande är att kunna hjälpa alla som vill lira hockey. Glädjen som man får av att se alla glada barn på isen är det bästa som finns”.