Hem / Egna nyheter / Informationsmaterial på olika språk

Informationsmaterial på olika språk

Här nedan har vi samlat tips på aktuell information om coronaviruset och sjukdomen covid-19 på olika språk. Dela och sprid i din förening!
För att tillsammans kunna minska smittspridningen är det livsviktigt att alla förstår och kan ta del av den information som finns kring coronaviruset. Idrottsrörelsen kan bidra till att informationen når fram till flerspråkiga målgrupper, språksvaga och teckenspråksanvändare via våra ledare och aktiva som är engagerade inom vårt inkluderingsarbete eller idrottssvaga områden.

Vi på RF-SISU Västernorrland jobbar dagligen för att föreningslivet ska vara inkluderande och att alla ska ha möjlighet att delta. I lägen som det vi nu befinner oss i är det viktigare än någonsin att alla inkluderas. 

Här är en video från Sundsvalls kommun på somaliska.

Krisinformation

Krisinformation från svenska myndigheter har en hemsida som uppdateras löpande och som guidar till lättläst och lyssna funktion. Här finns information på 25 språk samt teckenspråk.

Till krisinformation.se

Folkhälsomyndigheten

Folkhälsomyndigheten har samlat information på olika språk om coronaviruset och hur du skyddar dig och andra från smittan. De publicerar information på olika språk löpande.

Till folkhälsomyndigheten.se

Sveriges Radio

För de som vill lyssna på information och nyheter kring coronaviruset så har Sveriges Radio samlat alla nyheter om viruset i Sverige på english, العربية, suomeksi, Soomaali, فارسی|دری, Kurmancî, سۆرانی, davvisámegilli, romani, meänkielelä och på lätt svenska.

Till Sveriges Radio

1177 Vårdguiden i Västernorrland

På 1177 Vårdguiden län hittar du fördjupad information om coronaviruset på olika språk.

Till 1177.se i Region Västernorrlands län

Information kopplat till idrottsrörelsen

På Riksidrottförbundets webbplats kan du hitta information på svenska om hur coronaviruset påverkar idrottsrörelsen och föreningslivet.

Till rf.se

Vill du ta del av informationen på vår webbplats på annat språk? Klicka på ikonen längst upp till höger på webbplatsen som heter ”translate” och välj ”google translate”. Du kommer då att hamna på Google translates funktion där du längst upp till vänster på sidan kan översätta hemsidan från svenska till valfritt språk (se röd ring på bilden nedan).