Hem / Egna nyheter / Idrottsrepresentanter uppvaktade kommunfullmäktige med skrivelse

Idrottsrepresentanter uppvaktade kommunfullmäktige med skrivelse

Inför måndagens kommunfullmäktigemöte i Sundsvall samlades representanter från olika idrotter i Sundsvall för att uppvakta de lokala politikerna. Målet är att få vara delaktiga i att ta fram en långsiktig idrottspolitisk strategi i kommunen.

Budgetunderskott i mångmiljonklassen samt en coronapandemi gör inte arbetet med hall- och anläggningsfrågor enklare i Sundsvall. Men trots det har de olika idrotterna gått samman för att försöka påverka arbetet med en idrottspolitisk strategi. Detta i en tid då det finns stora behov hos idrottsföreningarna och också alarmerande ohälsotal i Västernorrland när det bland annat kommer till fetma och psykisk ohälsa. 

- Vi måste arbeta på lång sikt med folkhälsan och våra ungdomar, säger Pia Thoresson som är styrelseledamot i RF-SISU Västernorrland, till SVT utanför kommunhuset på måndagen.

Hon får medhåll av bland andra Anki Timståhl och Göran Amund från innebandyn respektive fotbollen som konstaterar att det är viktigt att jobba tillsammans i frågan. Även basketens representant Thomas Löf stämmer upp:

- Vi har kris, vi har bara fått 40 procent av våra träningstider i höst, det fungerar ju inte, säger han.

I en skrivelse till kommunfullmäktiges ledamöter  vill idrotterna vara delaktiga i att ta fram en idrottspolitisk strategi i kommunen.

- Vi sitter på så mycket kunskap, så vi vill väldigt gärna vara med och påverka, säger Pia Thoresson.

På plats utanför kommunhuset var även Göran Svensson från Mellannorrlands Bilsportförbund samt Calle Frövall från Medelpads Fotbollförbund.