Hem / Egna nyheter / Idrottspolitisk strategi tas fram i Sundsvall – svara på enkäten senast 30/9

Idrottspolitisk strategi tas fram i Sundsvall – svara på enkäten senast 30/9

Arbetet med att ta fram en idrottspolitisk strategi för Sundsvalls kommun är äntligen igång. Nu har idrottsföreningar och privatpersoner möjlighet att svara på en enkät fram till den 30 september. Ta chansen!

Syftet med strategin är att skapa ett kommunalt förhållningssätt för hur de ska arbeta med idrottsrelaterade frågor och fysisk aktivitet. Idrottspolitik berör flera samhällsfrågor och funktioner. Strategin ska vara vägledande för kommunens beslut och prioriteringar inom området.

Läs mer: Idrottspolitisk strategi ska tas fram i Sundsvall "Viktigt med en väg framåt"

En strategi är något som varit efterfrågat under många år bland Sundsvalls kommuns idrottsföreningar. Det är också något som anläggningsgruppen arbetat för att få till. 

Läs mer: Idrottsrepresentanter uppvaktade kommunen med skrivelse

Enligt rådande nationell idrottspolitik är kommunernas roll att tillhandahålla den infrastruktur som gör det möjligt att vara fysiskt aktiv och att idrotta. Detta innebär att kommunen behöver utforska och inventera förutsättningar till att idrotta i Sundsvall och hur de kan arbeta mellan förvaltningar för att säkerställa lika villkor till fysisk aktivitet och god hälsa för alla flickor och pojkar, kvinnor och män.

Vad tycker du om förutsättningarna för idrott och fysisk aktivitet i Sundsvalls kommun? Svara senast 30 september

Länk till enkäten