Hem / Egna nyheter / Idrottsföreningar kan få hjälp av sommarjobbare

Idrottsföreningar kan få hjälp av sommarjobbare

Nu kan idrottsföreningar ta emot sommarjobbare som finansieras helt av kommunen. Örnsköldsviks Kommun efterfrågar nu intresseanmälningar från föreningar och näringsliv.

Regeringens extrasatsning på 180 miljoner kronor under 2020 ska stärka kommunernas möjligheter att skapa sommarjobb för ungdomar. Det gör att till exempel idrottsföreningar har möjlighet att ha sommarjobbare som finansieras via kommunen. Örnsköldsviks kommun uppmanar nu idrottsföreningar och övriga i civilsamhället samt näringslivet att skapa sommarjobb till ungdomar i årskurs 2 på gymnasiet. Extrainsatsen ska inte inverka på redan planerade sommarjobb och det är kommunen som betalar ungdomens lön.

”Den här insatsen kommer att betyda väldigt mycket för de ungdomar som ni föreningar eller församlingar tar emot” skriver Örnsköldsviks kommun på sin hemsida.

Känner du att er förening har möjlighet att ta emot en feriearbetare som utför sysslor utomhus? Läs mer på Örnsköldsviks kommuns hemsida och gör en intresseanmälan.

Vad som behövs av idrottsföreningen:

  • Handledare. Kan vara samma person för ett flertal feriearbetare.
  • Handledare ansvarar för att signera tidrapport.
  • Kontaktperson hos föreningen eller församlingen samt kontaktuppgifter.
  • Vid behov av arbetsmaterial eller arbetskläder behöver föreningen eller församlingen stå för detta.

Kommunen står för löneutbetalning och administration. Föreningen eller församlingens kontaktperson ansvarar för distribution av tidrapporter till ungdomen. Ni kan inte välja feriearbetare men ange gärna önskemål om gymnasieprogram.

Feriearbetena delas in i tre perioder:

  • Vecka 25-27
  • Vecka 28-30
  • Vecka 31-33

Arbetstiden är sex (6) timmar/dag, ej kvällar eller helger.
Lunch 30 minuter - en timme.
Lönen är 60 kr/timme + semesterersättning 15,40 kr/timme = 75,40 kr/timme.