Hem / Egna nyheter / Föreläsningskväll med Carolina Klüft: Motivera barn och unga till fortsatt idrottande

Föreläsningskväll med Carolina Klüft: Motivera barn och unga till fortsatt idrottande

Den 31 augusti möter du kunniga och engagerade Carolina Klüft i en digital föreläsningskväll som handlar om att behålla glöden i en tuff tid och motivera barn och unga till fortsatt idrottande. Sista anmälningsdag är 27 augusti.

Att behålla glöden i en tuff tid

Att behålla barn och unga inom idrotten har aldrig varit viktigare! Många har slutat som en effekt av pandemin och stillasittandet riskerar att öka. Tillsammans med kunniga och engagerade Carolina Klüft fokuserar vi denna kväll på dig som ledare inom barn- och ungdomsidrotten och vad vi tillsammans kan göra för att vända trenden.

Föreläsningen är kostnadsfri och är en del i den extra satsningen som RF-SISU  i Västernorrland och Jämtland-Härjedalen gör för att stötta idrottsföreningarna i återstarten efter coronapandemin. Den 18 maj hölls en uppskattad digital inspirationsföreläsning med Glada Hudik-teaterns grundare Per Johansson. Nu hoppas Elisabeth Byström, distriktidrottschef på RF-SISU Västernorrland, att många passar på att fylla på med energi och kunskap den 31 augusti också.

– Den enkät vi gjorde i våras visade på att engagemanget och motivationen hos ledare och aktiva påverkats negativt och att många därför efterfrågade inspirationsföreläsningar. Att rekrytera ledare och aktiva var en utmaning redan innan pandemin och är än större nu för många föreningar. Därför hoppas jag att alla som har möjlighet tar chansen att lyssna på Carolina för att bli inspirerade av hennes erfarenheter, driv och energi, säger Byström.

Kvällens tema är: Att behålla glöden i en tuff tid – Hur motiverar vi barn och unga till fortsatt idrottande?

Carolina Klüft har genom sin långa karriär lyckats behålla glöden och energin i sitt idrottande. Hon vet bättre än någon annan vad en ledare kan betyda för att skapa motivation och goda förutsättningar för ett hållbart idrottande. Med avstamp i den egna idrottskarriären berättar hon om sin väg till prestation, balans och mening.

En kväll för alla idrottsledare och andra nyckelpersoner

Oavsett om du är engagerad som tränare eller har en annan roll i föreningen eller i samhället kopplat till idrott så är föreläsningen något som du kan ha nytta av.  Carolina Klüft är en av Sveriges mest framgångsrika och folkkära idrottare. Idag arbetar hon som verksamhetschef för Generation Pep – en organisation där barns och ungas välmående, fysisk aktivitet och hälsosam kost står i fokus.

Efter föreläsningen kan ni jobba vidare med frågorna tillsammans med någon av våra konsulenter. Välkommen att delta och bidra till en bra återstart för barn och unga efter detta pandemiår!

Tisdagen den 31 augusti kl 18-20
Föreläsningen genomförs digitalt via mötesverktyget Teams. 

Länk till anmälningsformulär

Målgrupp: Barn- och ungdomsledare i Västernorrlands, Jämtland och Härjedalens idrottsföreningar + berörda i idrottsförbund, kommuner, region och organisationer med anknytning till frågorna.

Länk till inbjudan i PDF-format. Skriv gärna ut och sätt upp på lämpliga ställen, eller sprid vidare till era ledare.