Hem / Egna nyheter / Folkbildningen inom idrotten fyller 35 – vi firar med en film om Vårby IK

Folkbildningen inom idrotten fyller 35 – vi firar med en film om Vårby IK

När de var bara 15 aktiva bestämde Vårby IK sig för att satsa. Med eldsjälar vid rodret och ett samarbete med RF-SISU Västernorrland har föreningen jobbat med hjälp av folkbildning för att vänd trenden. Se filmen om deras fantastiska utvecklingsresa!

Ett av idrottsrörelsens fokusområden  eller utvecklingsresor  i det vi kallar strategi2025 är "Den moderna föreningen engagerar". I den utvecklingsresan är målet att ta till vara på människors engagemang och inspirera till delaktighet. Grunden är människors vilja att vara med och bidra i föreningen. Det ska också vara enkelt att engagera sig oavsett bakgrund, ålder, kön eller andra förutsättningar. Verksamheten kännetecknas av glädje, gemenskap och öppenhet.

RF-SISU Västernorrlands konsulenter och andra medarbetare jobbar med de här utvecklingsresorna tillsammans med våra lokala föreningar och ett sätt att inspirera föreningar till eget arbete är att visa goda exempel på andra föreningar som jobbat framgångsrikt med frågorna.

Därför jobbar vi just nu fram en filmserie med goda exempel för att ha med oss ut i arbetet med er!

När nu folkbildningen inom idrotten faktiskt firar 35 år i år, passar vi på att ha premiär för vår första film. Tiden går fort! Den 23 september 1985 föddes nämligen SISU Idrottsutbildarna.

Vårby IK  en framgångssaga

Först ut som film blev skidklubben Vårby IK. Föreningen hade endast 15 aktiva när de stod vid ett vägskäl. Satsa eller lägga ned? De valde att satsa. Deras historia är en framgångssaga, men den består också av ett tydligt målinriktat arbete under en lång tid. Se Vårby IK:s ordförande Anna Mannelqvist och hennes föreningskamrater berätta om just deras väg för att bli den förening de är i dag.

Vill ni också jobba med att utveckla just er förening? Kontakta en konsulent så hjälper vi er!