× Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
    Hem / Egna nyheter / Idrottsprofil ny konsulent i Sundsvall

Idrottsprofil ny konsulent i Sundsvall

Sundsvallsbördiga Annika Zell har blivit världsmästare tre gånger om i skidorientering, vunnit O-ringen i orientering och jobbat som elitidrottstränare. Sedan 1 februari är hon ny idrottskonsulent i Västernorrland. Varmt välkommen Annika!

Annika är utbildad specialidrottslärare och tränare på GIH (Gymnastik- och idrottshögskolan) i Stockholm och har hållit på med idrott i olika former under hela sitt liv. Sedan några månader tillbaka är Sundsvall återigen Annikas hemmaarena. Hon kommer närmast från Falun där hon arbetade som elitidrottstränare inom längdskidor på Dala Sports Academy Elit samt under ett år som tränare för det svenska damlandslaget i längdskidor. Dessförinnan bodde hon i Norge under många år och verkade bland annat som idrottskonsulent i ett specialidrottsförbund och i Oppland Idrettskrets.

Jag har inte bott i Sundsvall sedan 1994, men jag har varit här mycket och hälsat på eftersom jag har min familj här, berättar hon.

Representerat flera lokala klubbar

Annika Zell har en diger meritlista och en mångårig idrottskarriär som kan komma väl till pass i hennes nya roll som idrottskonsulent. Tre VM-guld i skidorientering, vinnare av O-ringen i orientering och dessutom svensk mästarinna flera gånger om för att nämna något. Hon har representerat såväl Sundsvalls OK som Kovlands IF och Stockviks SF under sin långa karriär.

Annika_Zell_webb.jpg

Hon ser fram emot sin nya uppgift och att möta många föreningar och få en inblick i deras utmaningar, drömmar och visioner.

Det är ingen tvekan om att det är elitidrott som är min spetskompetens, men nu kommer jag att jobba med föreningar utifrån deras behov och perspektiv. Jag hoppas jag kan vara med och bidra till att hjälpa föreningarna i stort och smått. Jag kommer att jobba med föreningar inom allt från boxning, innebandy och simning, men naturligtvis också orientering och skidor.

Annika fortsätter:

Jag känner mig otroligt ödmjuk över frivilligheten som finns där ute. Det finns en stark kraft hos idrottsföreningarna och det görs så fantastiskt mycket bra runt om i idrottsföreningarna. Hur kan vi hjälpa dem att göra arbetet lite lättare?  

Annika Zell har sin bas i Sundsvall och kommer att arbeta i Sundsvall, Timrå, Ånge och delvis Härnösand.