Hem / Egna nyheter / Hitta nya medlemmar tack vare Fritidsbanken Pep Up

Hitta nya medlemmar tack vare Fritidsbanken Pep Up

Pandemin har gjort att det varit svårt att rekrytera nya medlemmar. Genom Fritidsbankens Pep Up turné har idrottsföreningar i Sundsvalls kommun möjlighet att både visa upp sin verksamhet och få nya möjliga medlemmar att prova på.

Just nu finns konceptet Fritidsbanken enbart i Sundsvalls kommun, men det är förhoppningsvis på gång i fler kommuner i Västernorrland. På Fritidsbanken kan man låna allt från en komplett slalomutrustning till innebandyklubbor och tremanstält. Vad som finns i sortimentet skiljer sig från ort till ort och beror på vad just den Fritidsbanken har fått in. Alla får låna och allt är gratis. Utrustningen är begagnad, men oftast i väldigt fint skick. Lånetiden är 14 dagar och tanken är att man enkelt ska kunna prova på olika fritidsaktiviteter utan att det kostar något.

För andra året i rad fyller Fritidsbanken dessutom skåpbilar och andra fordon fulla med sport- och friluftsutrustning och ger sig ut på turné under sommarlovet. Turnén, som genomförs i samverkan med Generation Pep, går under namnet Fritidsbanken Pep Up och gör det möjligt att testa på en massa olika aktiviteter på hemmaplan. 

I Sundsvall kommer verksamheten att finnas på tre olika platser i kommunen varje dag. Därför finns det drygt 120 dagar och fem olika platser där Fritidsbanken kan visa upp just er förening. Platserna är Bredsand, Skönsberg, Nacksta, Ljustadalen och Granloholm.

Har ni materialet och kan ge Fritidsbanken en introduktion så kan de hjälpa er. Det går även att haka på med egna ledare.

Kontakta Fritidsbanken

Är ni intresserade av detta i er förening? Ta en snabb kontakt med Fritidsbanken så kanske ni kan hitta ett spännande och givande vinn-vinn samarbete i sommar.

Kontakt: Mats Ola Östman, 073-271 25 87, This is a mailto link

Så här funkar det att låna utrustning:

  1. Fritidsbanken tillhandahåller sport- och fritidsutrustning för utlåning. Utrustningen är oftast begagnad och skänkt av privatpersoner, företag, föreningar, organisationer och liknande.
  2. Det är alltid gratis att låna på Fritidsbanken.
  3. Lånetiden är max 14 dagar.
  4. Låntagaren ansvarar för att utrustningen återlämnas inom överenskommen tid.

Läs mer hos Fritidsbanken

Skänk begagnad utrustning

Behovet av utrustning är stort och Sundsvall behöver fylla på med mycket mer utrustning för att ha tillräckligt med prylar att låna ut. Visst vill ni bli en del av succén Fritidsbanken i Sundsvall?

Alla som skänker en pryl till Fritidsbanken som de kan låna ut till fler blir ju automatiskt en viktig del i den viktiga verksamheten! 

Har ni begagnad utrustning som ni inte har användning för? Skänk dem till Fritidsbanken