Hem / Egna nyheter / Bredsandsprojekt smygstartade med dragkamp

Dragkamp starten för nytt projekt i Bredsand

Bredsand är ett av länets idrottssvaga områden. Förhoppningsvis blir det ändring på det nu. Ett nytt projekt har dragit igång och först ut med prova-på-aktiviteter är dragkamp. I torsdags finslipades det på aktiviteten.

Bredsand är ett av länets idrottssvaga områden och torsdagen den 6 februari smög RF-SISU Västernorrlands nya projekt igång i form av ett test av dragkampsträning. Projektledaren Ann Danielsson är eld och lågor:

- Vi hade jätteroligt, vi skrattade verkligen jättemycket. Jag fick också lite ont i händerna, säger hon och demonstrerar hur kampen gick till mellan de tjugotalet personer som var på plats.

Flera olika sporter ska testas

Dragkamp är en av idrotterna som invånarna i Bredsand får möjlighet att prova på i projektets regi under vårvintern. Framöver kommer också såväl innebandy som softball och basket att erbjudas som prova-på-sporter i olika former tillsammans med föreningar i närområdet.

- Dessutom blir det aktiviteter på sportlovet, säger Danielsson.

Fyra prova-på-tillfällen

Under februari och mars kommer det att vara fyra prova-på-träningar i dragkamp tillsammans med föreningen Kometerna. Träningarna sker den 13, 20, 27 februari och 5 mars och är från 12 år och uppåt. Förutom att man tränar teknik i hur man drar så blir det också cirkelfys.

- Det är jättebra för just styrketräning är efterfrågat i Bredsand.

Även ledarskapsutbildning på gång

Ann Danielsson berättar att det inte finns någon dragkampsförening i hela Norrland och faller prova-på-dagarna väl ut så kommer Kometerna att dra igång träningsverksamhet direkt. Tanken är att det ska vara både för barn och vuxna framöver.

I projektet blir det även andra typer av aktiviteter, bland annat kommer en ledarskapsutbildning att dra igång under mars.

Har du frågor kring projektet? Kontakta Ann Danielsson 070-356 33 77 eller via mail.