Hem / Utbildning/Folkbildning / Lärande material / Podcast – Här pågår föreningsidrott

Podcast – Här pågår föreningsidrott

Här pågår föreningsidrott är en podcast med fokus på just föreningsidrott. Här lyfter vi frågor och för samtal som har koppling till idrottsföreningens verksamhet och idrottsrörelsen i stort. 

I podden träffar vi experter, profiler, förebilder, ledare och aktiva för att ge kunskap och inspiration till idrottsföreningar som vill utveckla sin verksamhet så att fler barn, ungdomar och äldre vill idrotta så länge som möjligt i så bra verksamhet som möjligt. Du kan med fördel använda poddens avsnitt som gemensamt samtalsunderlag för att introducera en fråga eller ämne i din förening. Här finns en lärgruppsplan som du kan ha till din hjälp.

Gemensamma frågor gestaltas i lokala exempel

Podcasten är nationell podd där flera RF-SISU-distrikt bidrar med innehåll, utifrån frågeställningar, utmaningar och möjligheter som i de flesta fall är liknande för idrottsföreningar i hela Sverige. Tanken är att det lokala/regionala exemplet eller perspektiv får gestalta en fråga som är relevant även på fler ställen. I dagsläget finns reportrar som utgår ifrån Stockholm, Småland, Västra Götaland, Örebro, Västerbotten och Jämtland-Härjedalen. Projektledning av podden sker från distriktet i Örebro.

Var hittar du podden?

Podden hittas där poddar finns, med undantag för Spotify. Sök på namnet: Här pågår föreningsidrott. Här hittar du podden på Soundcloud.

Tipsa och önska

Redaktionen för podden tar gärna emot tips och önskemål på vad du tycker kommande avsnitt ska handla om. Lämna ditt tips eller annan feedback via e-postadressen This is a mailto link eller på Instagram där vi heter @harpagarforeningsidrott.