Hem / Utbildning/Folkbildning / Material och samtalsunderlag / Podcast – Här pågår föreningsidrott

Podcast – Här pågår föreningsidrott

Här pågår föreningsidrott är en podcast med fokus på just föreningsidrott. Här lyfter vi frågor och för samtal som har koppling till idrottsföreningens verksamhet och idrottsrörelsen i stort. 

I podden träffar vi experter, profiler, förebilder, ledare och aktiva för att ge kunskap och inspiration till idrottsföreningar som vill utveckla sin verksamhet så att fler barn, ungdomar och äldre vill idrotta så länge som möjligt i så bra verksamhet som möjligt. Du kan med fördel använda poddens avsnitt som gemensamt diskussionunderlag för att introducera en fråga eller ämne i din förening.

Gemensamma frågor gestaltas i lokala exempel

Podcasten är nationell podd där flera RF-SISU-distrikt bidrar med innehåll, utifrån frågeställningar, utmaningar och möjligheter som i de flesta fall är liknande för idrottsföreningar i hela Sverige. Tanken är att det lokala/regionala exemplet eller perspektiv får gestalta en fråga som är relevant även på fler ställen. Just nu har podden reportrar i just nu fem olika distrikt: Västerbotten, Stockholm, Örebro, Västra Götaland och Småland. I Örebro sitter även programledarna för podden, då det var i Örebro som podden en gång startade. 

Var hittar du podden?

Podden hittas där poddar finns, med undantag för Spotify. Sök på namnet: Här pågår föreningsidrott. Här hittar du podden på Soundcloud.