Hem / Utbildning/Folkbildning / Aktuella utbildningar

Träningsläger för styrelsen - grundutbildning för dig som föreningsledare


Upplever ni att ert styrelsearbete gå trögt? Skulle ni önska lite mer struktur i hur ni jobbar så att ni kan göra saker mer effektivt, lustfyllt och förebyggande?


Detta styrelseprogram (grundutbildning för föreningsledare) ger er möjlighet att utbilda och utveckla föreningens eller sektionens styrelse i syfte att göra arbetet mer långsiktigt hållbart arbete. Styrelseprogrammet hjälper dig som styrelsemedlem att bli mer trygg i din roll och ger gruppen verktyg att utveckla sitt gemensamma arbete. Programmet ger er verktyg för att leda föreningen i utveckling och möjlighet till erfarenhetsutbyte med andra föreningar i Västerbotten t.ex. om strategier för att rekrytera och motivera ledare och ideella eller i andra delar av ert uppdrag.

Vi startar på fredag kl. 17.00 och beräknas sluta vid 14.00 på lördag (övernattning Ansia). Innehåll för helgen:

  • Föreningsledarens roll - viktiga förutsättningar för ett bra styrelsearbete i en ideell förening och hur bedriv ett framgångsrikt styrelsearbete tillsammans?
  • Föreningen och idén - hur organiseras ett styrelsearbete i er förening med uppdraget i centrum? Varför finns ni till och för vem?
  • Föreningen och verksamheten - strategi 2025 och hur vi jobbar med att utveckla trygga och hållbara idrottsmiljöer?
  • Föreningen och engagemanget - hur skapar ni som styrelse förutsättningar för ett stort och hållbart engagemang hos både ledare, föräldrar och styrelsen?
  • Föreningen och administrationen - hur ser ansvarsfördelningen ut och har ni koll på er verksamhet genom er administration?

Anmälan
För att få de bästa förutsättningarna för att lyckas så ser vi gärna att alla eller de flesta styrelseledamöterna kan delta (alla måste anmäla sig själva). Vi har 50 st platser till denna helg, så det är först till kvarn! Sista anmälningsdatum är 6 november.

Boende
Boendet är på Ansia Camping, Lycksele i en stuga med två sovrum där ni har möjlighet att sova 2 st/stuga (totalt finns det 4 sängar om ni vill sova fler personer i en stuga)

Kostnad
Kostnaden för detta är 1000 kr/förening oavsett hur många ledamöter som är med. Övriga kostnader täcks helt med hjälp av projektstöd.

Har ni några frågor eller funderingar hör av er till This is a mailto link

Välkommen!