Hem / Bidrag och stöd / Särskilda stöd i coronatider / Träna rörelserikedom med våra rörelseinstruktörer

Träna rörelserikedom med våra rörelseinstruktörer

Nu upprepar vi succén från i våras. I samarbete med Umeå Energi erbjuder vi under september månad idrottsföreningar i Umeå möjligheten att boka in sig på coronasäkrade och rörelserikedomsberikade träningspass i Energiparken. Passa på att få en kul, inspirerande och lärorik start på höstsäsongen.

Lag och träningsgrupper i Umeå kommun med barn och ungdomar i åldern 7–18 kan anmäla intresse att delta på specialdesignade träningspass i Energiparken, ledda av RF-SISU Västerbottens rörelseinstruktörer. Här kan du hittar du mer info om upplägg och hur du anmäler intresse.

Upplägg och anpassningar

Längden på varje pass är 55 minuter och innehåller två delar:

  • Rörelserikedomsberikad fysisk aktivitet. Barn och ledare deltar (45 min).
  • Enklare introduktion till rörelserikedom för ledare (10 min).

Exakt upplägg och övningsval kommer variera något. Särskild hänsyn tas till ålder och träningsbarhet. Om möjligt anpassas vissa övningsval till specifik idrott. Passen leds av RF-SISU Västerbottens utbildade rörelseinstruktörer.

Storleken på grupperna kommer att vara begränsade till ett lag eller en träningsgrupp åt gången. I de fall storleken på gruppen överstiger 25 personer delas den i två eller flera grupper. Till en grupp räknas aktiva barn och ungdomar, ledare samt rörelseinstruktör.

Vilka kan delta?

Lag och träningsgrupper i åldern 7–18 (barn och ungdom) inom Umeå kommun kan anmäla intresse att delta.

Hur bokar jag?

Här anmäler du intresse att delta på träningpassen i Energiparken. Du fyller i dina konaktuppgifter, vilken förening du representerar, vilken/vilka grupper du bokar för och vilken ålder gruppen innefattar. Efter att du skickat in din intresseanmälan kommer vi att bekräfta din bokning och erbjuda tillgängliga tider genom en personlig kontakt via mail eller telefon.

Möjlighet till utbildning i rörelserikedom

Alla enskilda lag/träningsgrupper som deltagit i träningspassen erbjuds möjlighet till fördjupningsutbildning i sin ordinarie föreningsmiljö.

Initiativ från Umeå Energi

Initiativet till träningarna kommer från Umeå Energi som tillsammans med RF-SISU Västerbotten vill bidra till att Umeås föreningar kan bedriva en hållbar verksamhet och ge barn och unga fortsatt möjlighet att få energi och lust att aktivera sig, även i kristider. Initiativet grundar sig i Umeå Energis vilja att vara en god kraft och samhällsutvecklare som arbetar för en hållbar framtid i Umeåregionen.