Hem / Bidrag och stöd / Särskilda stöd i coronatider / Boka coronasäkrade träningar berikade med rörelserikedom

Boka coronasäkrade träningar berikade med rörelserikedom

Genom ett samarbete mellan Umeå Energi och RF-SISU Västerbotten erbjuds Umeås idrottsföreningar att boka in sig på coronasäkrade och rörelserikedomsberikade träningspass under maj och juni. Förhoppningen är att underlätta för lag och träningsgrupper att ställa om och hålla igång.

Lag och träningsgrupper i Umeå kommun med barn och ungdomar i åldern 7–18 kan nu anmäla intresse att delta på specialdesignade träningspass i Energiparken under maj och juni, ledda av RF-SISU Västerbottens rörelseinstruktörer. 

Upplägg och anpassningar

Längden på varje pass är 55 minuter och innehåller två delar:

  1. Rörelserikedomsberikad fysisk aktivitet, där även ledare uppmuntras att delta (45 min).
  2. Enklare introduktion till rörelserikedom för ledare (10 min).

Exakt upplägg och övningsval kommer variera något. Särskild hänsyn tas till ålder och träningsbarhet. Om möjligt anpassas vissa övningsval till specifik idrott. Passen leds av RF-SISU Västerbottens utbildade rörelseinstruktörer.

Alla träningspass genomförs i enlighet med Folkhälsomyndighetens just nu gällande rekommendationer kring träning.

Storleken på grupperna kommer att vara begränsade till ett lag eller en träningsgrupp åt gången. I de fall storleken på gruppen överstiger 25 personer delas den i två eller flera grupper. Till en grupp räknas aktiva barn och ungdomar, ledare samt rörelseinstruktör.

Vilka kan delta?

Lag och träningsgrupper i åldern 7–18 (barn och ungdom) inom Umeå kommun kan anmäla intresse att delta.

Vid stort intresse där vi inte kan möta efterfrågan gäller följande prioritering:

  1. Inomhusidrott i säsong som har svårt att träna idrottsspecifikt.
  2. Utomhusidrott i säsong som har svårt att träna idrottsspecifikt.
  3. Utomhusidrott.
  4. Idrotter som ej är i säsong.

Hur bokar jag?

Här anmäler du intresse att delta på träningpassen i Energiparken. Du fyller i dina konaktuppgifter, vilken förening du representerar, vilken/vilka grupper du bokar för och vilken ålder gruppen innefattar. Efter att du skickat in din intresseanmälan kommer vi att bekräfta din bokning och erbjuda tillgängliga tider genom en personlig kontakt via mail eller telefon.

Möjlighet till utbildning i rörelserikedom

Alla enskilda lag/träningsgrupper som deltagit i träningspassen erbjuds möjlighet till fördjupningsutbildning i sin ordinarie föreningsmiljö.

Alla föreningar med flera lag/träningsgrupper som deltagit erbjuds möjlighet till fortsatt utbildning i sin ordinarie föreningsmiljö enligt modellen:

  1. Allmän introduktionsutbildning för föreningens ledare i rörelserikedom. Teori och praktik.
  2. Fördjupningsutbildning i enskilda lag/träningsgrupper.

Umeå Energi vill bidra till att stärka Umeås föreningar

Initiativet till träningarna kommer från Umeå Energi som tillsammans med RF-SISU Västerbotten vill bidra till att Umeås föreningar kan bedriva en hållbar verksamhet och ge barn och unga fortsatt möjlighet att få energi och lust att aktivera sig, även i kristider. Initiativet grundar sig i Umeå Energis vilja att vara en god kraft och samhällsutvecklare som arbetar för en hållbar framtid i Umeåregionen.