Hem / Egna nyheter / Vi söker rörelseinstruktörer

Vi söker rörelseinstruktörer

Just nu söker vi dig som vill vara med och sprida konceptet rörelserikedom och bli rörelseinstruktör. Vill du verka för att fler barn och unga sätts i rörelse – ansök senast sista oktober.

Vi på RF-SISU Västerbotten jobbar långsiktigt med att fler ska vilja och kunna idrotta hela livet. En viktig nyckel är att ge barn möjlighet att utveckla fysiska, sociala och psykiska förmågor för att vilja, våga och kunna vara aktiva livet igenom. Därför satsar vi stort på rörelserikedom. Just nu söker vi dig som vill bli rörelseinstruktör och hjälpa oss att göra en kunskaps- och kompetensförflyttning inom länets idrott.

Rörelseinstruktörens uppdrag

Rörelserikedom är en viktig utgångspunkt i vårt arbete för att få fler barn att upptäcka idrotten och stanna kvar inom den. Med rörelserikedom som utgångspunkt tror vi att fler ges möjlighet att vara aktiva genom hela livet. Men för att lyckas med det krävs att idrottsrörelsen gör förflyttningar på olika nivåer och områden, inte minst kunskapsmässiga förflyttningar. Rörelseinstruktörens främsta uppgift är att stödja den kunskapsförflyttningen genom att utbilda tränare och föräldrar ute i länets föreningar. Därtill kan uppdraget även innebära att jobba direkt med barn och ungdomar. 

Vem söker vi?

Den vi söker kan ha en mängd olika bakgrunder – huvudsaken att viljan att förändra och förbättra finns. Om du vill verka för att fler barn och unga sätts i rörelse och ges chans att vara aktiva hela livet, då hoppas vi att du skickar in din ansökan. 

Vad är rörelserikedom?

Rörelserikedom bygger på en kombination av motivation, självförtroende, kompetens, kunskap och förståelse för rörelser. Genom att bygga upp en grundläggande rörelserikedom och trygghet i olika rörelsemoment ökar både förmågan och lusten att delta i aktiviteter. 

Skicka in din ansökan

Gör din ansökan här, senast 31 oktober. Vid frågor, kontakta Robert Lindberg, 090-695 56 17.