Hem / Egna nyheter / Streetfotboll på Anderstorp ska öka spontaindrottande

Streetfotboll på Anderstorp ska öka spontaindrottande

I fredags samlades närmare 50 barn och ungdomar på Anderstorp IP för att testa på streetfotboll – en satsning IFK Anderstorp gör tillsammans TUSS, med förhoppningen om att locka fler till spontanidrott.

– Vi vill helt enkelt erbjuda barnen på Anderstorp en rolig idrottsaktivitet på fredagkvällar. Något som ska vara kul och bidra till gemenskap och spontanitet, säger William Grenholm, barn- och ungdomsutvecklare för IFK Anderstorp.

Med rötter från Nya Zeeland

Det var Sunnanåspelaren Juliana Los, som tidigare varit engagerad i street football i sitt hemland Nya Zeeland, som kom med frågan om det här var något som också skulle kunna genomföras på Anderstorp. I praktiken handlar det om organiserad spontanidrott, där vem som helst kan vara med och det är helt gratis att delta, men det finns unga ledare från IFK Anderstorp och TUSS på plats för att stötta kring de aktiviteter som önskas.

– Vi försöker utnyttja anläggningen till fullo på Anderstorp IP och kör både streetfotboll, streetbasket och så har vi en musikanläggning som inbjuder till dans på scenen. Men egentligen är det inte själva aktiviteten som är det viktigaste. Det viktigaste är att barnen hittar dit, för väl på plats skapas det alltid bra grejer. Vissa börjar en fotbollsmatch, andra spelar basket och några vill bara komma för att hänga och lyssna på musik. 

För alla som vill – fortsättning följer i höst

Alla som vill och har lust får vara med, det finns inga krav på förkunskaper och aktiviteterna är gratis.

– Så småningom vill vi kunna gå ut med en inbjudan till barn över hela Skellefteå, men i och med pandemin valde vi den här gången att avgränsa inbjudan till Tuböleskolan. Men befinner man sig i området eller har fått nys om det på andra vägar så är man självklart välkommen.

–Nu närmast planerar vi för att eventuellt köra en gång under sommarlovet, annars sätter vi igång igen då skolorna startar höstterminen.