Hem / Egna nyheter / Information om coronaviruset på olika språk, lättläst och teckenspråk

Information om coronaviruset på olika språk, lättläst svenska och teckenspråk

För att tillsammans kunna minska smittspridningen är det livsviktigt att alla förstår och kan ta del av den information som finns kring coronaviruset. Idrottsrörelsen i Västerbotten kan bidra till att informationen når de som inte har svenska som sitt förstaspråk eller behöver annat stöd. Här har vi samlat tips på var du som förening kan hitta anpassad information om coronaviruset och information på olika språk.

Använd länkarna för att sprida informationen i din förening. 

Lyssna och läs om corona på olika språk och på lättläst svenska

Folkhälsomyndigheten har samlat information på olika språk om coronaviruset och hur du skyddar dig och andra från smittan. De publicerar information på olika språk och uppdaterar löpande sin hemsida. Här kommer du till hemsidan.

Krisinformation från svenska myndigheter har en hemsida som uppdateras löpande, och som guidar till lättläst och lyssna-funktion.
Här finns information på 25 språk samt teckenspråk. 
Här finns information på lättläst svenska.

På 1177 Vårdguiden finns fördjupad information om coronaviruset på olika språk. Här kommer du till Vårdguiden.

För den som vill lyssna på information och nyheter kring coronaviruset så har Sveriges Radio samlat alla nyheter om viruset i Sverige på english, العربية, suomeksi, Soomaali, فارسی|دری, Kurmancî, سۆرانی, davvisámegilli, romani, meänkielelä och på lätt svenska. Här kommer du till samlingssidan för nyheterna.

Teckenspråkstolkad information 

Krisinformation.se har tagit fram teckenspråkstolkad information om covid-19.