Hem / Egna nyheter / Så mycket bättre – föreläsningsserie om hur vi kan göra idrotten ännu bättre

Så mycket bättre – föreläsningsserie om hur vi kan göra idrotten ännu bättre

Hur ser vi till att idrotten är rolig, får oss att må bra och utvecklas under hela livet? Fyra tisdagar i maj erbjuder vi kortare inspirationsföreläsningar som kan leda oss mot det målet – att idrotten är en plats där många trivs, länge.

Föreläsningarna riktar sig framför allt till dig som på olika sätt, på olika nivåer är ledare inom idrotten, men även till föräldrar eller andra som verkar inom eller i närheten av idrotten. 

Serie i fyra delar

Föreläsningsserien består av fyra tillfällen: 4 maj, 11 maj, 18 maj och 25 maj, alla på bästa sändningstid kl. 12.15 - 13.00. Läs mer om föreläsningarna och hur du anmäler dig nedan. Så mycket gladar
e – om mentalt välmående inom idrotten

Hur ser vi till att idrotten är ett ställe där vi mår bra, där vi utvecklas och känner oss glada? Sofie Andersson, idrottspsykolog och flerfaldig världsmästare i innebandy, numera elit- och landslagschef på svenska innebandyförbundet, ger oss tips och verktyg för hur vi kan främja psykiskt välmående och hälsa inom idrotten.

När: Tisdag 4 maj, 12.15-13.00  

Anmälan: Senast måndag 3 maj via den här länken.

Föreläsare: Sofie Andersson, legitimerad psykolog och tidigare elit- och landslagsspelare i innebandy. Har jobbat som idrottspsykolog kring de svenska innebandylandslagen och har nu uppdraget som elit- och landslagschef inom svenska innebandyförbundet. 


 
Så mycket roligare – om det som motiverar oss att idrotta 

Vad är det egentligen som väcker lust och motivation inom oss, och hur kan vi stimulera det? Tom Englén, utbildare i motivationsteori och tidigare elitspelare i beachvolley, ger en introduktion till olika typer av motivation och de tre byggstenarna för att skapa förutsättningar för en mer kvalitativ (inre) drivkraft.  Du får även konkreta exempel på hur du som ledare kan tillämpa detta i praktiken. 

När: Tisdag 11 maj, 12.15-13.00

Anmälan: Senast måndag 10 maj via den här länken.

Föreläsare: Tom Englén, utbildare i motivationsteori, Sveriges första proffs i beachvolley, numera ideellt aktiv som ledare inom Vännäs Volleyboll. Så mycket 
rörligare – om rörelseglädje och hållbar träning 

Hur ser vi till att idrotten är ett ställe där vi upplever rörelseglädje och där vi utvecklar många olika typer av rörelseförmågor, både för att få ut mer av idrotten men också av själva livet? Robert Lindberg, tidigare multisportare på elitnivå, numera RF-SISU-anställd med expertis inom området rörelserikedom, ger tips på hur vi med rörelserikedom som filter kan göra idrottsaktiviteter ännu rörligare, roligare och mer hållbara. 

När: Tisdag 18 maj, 12.15-13.00

Anmälan: Senast måndag 17 maj via den här länken.

Föreläsare: Robert Lindberg, anställd på RF-SISU Västerbotten, ansvarig för rörelsesatsningen i skolan med expertkompetens inom rörelserikedom. Tidigare multisportare på elitnivå.Så många fler, så mycket längre – om talangutveckling och goda utvecklingsmiljöer  

Vi vet att barn och ungdomar utvecklas i olika takt och att det bör finnas möjligheter att växla spår i sin idrott utifrån både utvecklingskurva men också utifrån andra faktorer i livet, som exempelvis andra intressen och skola eller jobb. Hur behöver föreningens verksamhet vara utformad för att vara en attraktiv utvecklingsmiljö för tränare, ledare, barn, ungdom och vuxna? Vad är det som möjliggör att någon kan utveckla sin fulla kapacitet och bli sitt bästa jag? Den inspirerande föreläsaren PG-Fahlström ger sin syn på vad som kännetecknar en god idrottslig utvecklingsmiljö, hur vi kan se på begreppet ”talang” och hur vi bör hantera nivå- och gruppindelningar inom idrotten.  

När: Tisdag 25 maj, kl. 12.15-13.00

Anmälan: Senast måndag 24 maj via den här länken.  

Föreläsare: PG-FahlströmUniversitetslektor vid institutionen Idrottsvetenskap på Linnéuniverisitetet som bland annat medverkat till studien ”Goda idrottsliga utvecklingsmiljöer, utgiven av Riksidrottsförbundet. Ursprungligen från Boliden och tidigare verksam vid Umeå Universitet. Numera flitigt anlitad föreläsare nationellt som internationellt.